Toneel groep helvetia
Image default
Dienstverlening

Een gloednieuw naambord en huisnummer voor bij de voordeur

Bent u op zoek bent naar een stijlvol bordje met daarop het huisnummer en een dito plaat met de namen van alle gezinsleden? Wij hopen u met onderstaande beschrijvingen te kunnen inspireren. 

We beginnen met emaille huisnummers. Emaille – ook wel gespeld als email – is een dunne, beschermende laag van gesmolten glas op aardewerk of metaal. In het oud-Frans werd het woord esmailler gebruikt en dit stamde af van de Germaanse term smeltan. Inderdaad smeltan betekent smelten en verwijst naar het smelten van glas. De coating is met name bedoeld om het bordje te beschermen en zorgt aanvullend voor een mooi, glanzend effect. Op Naambordkopen.nl kunt u kiezen uit een aantal rubrieken binnen ‘emaille huisnummers’, onder meer:

– gebold;
– klassiek;
– oor;
– Engels;
– modern.

Nummer drie vraagt om een toelichting. Deze bordjes hebben aan beide zijkanten een zogenoemd oortje, oftewel een hoekje. Links ziet het er zo uit: <. Rechts zo: >. De oren liggen iets lager / dieper dan het middengedeelte en ze kunnen dezelfde of een andere kleur hebben. Er zijn eindeloos veel tinten om uit te kiezen en onderling te combineren. Zwart en wit zijn populair net als groen, rood en blauw.

Het favoriete messing naambord

Een messing naambordis bij veel mensen favoriet vanwege de klassieke, chique uitstraling. Bordjes van messing levert Naambordkopen.nl in twee varianten: vlak en gegoten. Daarnaast zitten er ook een aantal bronzen naamplaatjes in het assortiment. Hoe zit het ook weer met de samenstelling denkt u misschien? We leggen het nog eens kort uit. Brons is een legering (= metaalmengsel) van koper en tin. Messing ontstaat als koper en zink gemend worden. Een andere naam voor messing is geelkoper. De kleur van messing is geler / meer goudkleurig dan die van brons. Brons is donkerder / roder.

Onze ruimte hier is beperkt. Dus we sluiten af met de tip zelf eens een kijkje te nemen op Naambordkopen.nl. U zult aangenaam verrast zijn door al die mogelijkheden die er tegenwoordig zijn!

 

https://naambordkopen.nl/