Toneel groep helvetia
Image default
Vervoer en transport

De mooiste hiphop-nummers om op te dansen

Veel mensen vinden het leuk om af en toe eens lekker los te gaan op een swingend nummer. Lekker naar de club of discotheek om daar helemaal uit je bol te kunnen gaan op een van allergrootste hits: dat is pas ultiem genieten. Dansen vermindert stress en tijdens het dansen komen er allerlei soorten stofjes vrij die voor een gelukzaliger en fijner gevoel zorgen. Dit zorgt er tevens voor dat dansen voor veel mensen verslavend is. Het is daarnaast een erg gezonde sport, omdat je onwijs veel calorieën verbrandt tijdens het dansen. Dansen is de work out van nu: je bouwt een betere conditie op, je krijgt meer kracht en energie en je uithoudingsvermogen verbetert aanzienlijk. Dat zijn nog eens positieve dingen!

Voor veel mensen is dansen an sich geen probleem. Een goede dansschool vinden is geen probleem, glo-entertainment-live.com is bijvoorbeeld een populaire dansschool in Amsterdam waar verschillende dansstijlen worden aangeboden. Beginnende dansers vinden het alleen lastig om leuke nummers te vinden waarop ze kunnen dansen. Niet alle nummers zijn geschikt voor een dansje, omdat het ritme en timbre van een nummer veel kunnen uitmaken. Dit zijn twee van de zaken die invloed uitoefenen op de ‘dansbaarheid’ van een lied. Om je een handje te helpen met het vinden van geschikte liedjes, staan hieronder diverse hiphop-nummers waar je ongestoord op kan dansen!

711 – Beyonce

Beyonce is de koningin onder de artiesten: ze kan dansen, zingen en ook nog eens rappen. Ze wordt door haar verleden bij Destiny’s Child vaak gezien als R&B artiest, maar ze is eigenlijk ook wel echt een hiphop artiest. Het nummer 711 is een typisch hiphop nummer met een lekkere beat waar je eigenlijk niet stil bij kan blijven zitten. Als je dit nummer hoort, begint het echt te kriebelen. Zonde om op je billen te blijven zitten als dit lied wordt afgespeeld!

Yeah – Usher

Net als Beyonce is Usher ook een gevestigde naam in het hiphop-wereldje. Het nummer Yeah is een van de nummers waar je wel op moet bewegen. Als het nummer begint, krijg je gelijk zin om je dans moves te laten zien aan de buitenwereld. De sound van deze plaat is uniek en is erg populair onder dansers, vanwege de zware bas en het tempo.

Trampoline – Tinie Tempa

Tot slot het nummer Trampoline van Tinie Tempa. Het is een geweldig lied, vooral vanwege het ritme. Het herhalende ritme is ideaal voor een danspatroon met pasjes die veel op elkaar lijken, maar net niet hetzelfde zijn. Op dit nummer is het dus handig om pasjes te oefenen die je lastig vindt, zodat je veel tijd hebt om deze onder de knie te krijgen.

En, heb je al inspiratie op kunnen doen door bovenstaande lijst met hiphop-nummers? Voeg een van bovenstaande hits toe aan je afspeellijst en dans erop los! Veel plezier!

Gerelateerde artikelen

Netten kopen? Hier kan je terecht

Inboedel verschepen bij emigratie

Diverse aanhangers te huur tegen scherpe prijzen