Toneel groep helvetia
Image default
Vakantie

Reis met een slijpsteen

Ik ga altijd op reis met messen en een kleine zelfgemaakte slijpsteen, omdat ik graag kook en indruk maak terwijl ik op reis ben. Vaak reis ik ook met het idee dat ik waarschijnlijk een kookcursus of twee ga nemen wanneer ik onderweg ben. Maar voor velen is dit onpraktisch. Ten eerste heb je misschien niet je eigen messen als je op reis gaat of als je geen reistas voor ze hebt. 

Bovendien, als je een tas niet incheckt, is dit gewoon geen optie, omdat ze je een koksmes van 25 cm niet mee laten nemen als die scherper is dan de tong van de duivel zelf. Sterker nog, het kan zelfs een gedoe zijn om met messen in een ingecheckte tas te reizen in deze tijd van beveiliging op luchthavens.  

Maar voor degenen die graag in een hostel koken, om geld te besparen of om echt indruk te maken op die ene speciale persoon, is een scherp mes hiervoor de sleutel. De misbruik die mensen maken van hostelmessen garandeert bijna dat ze zo bot zullen zijn als een kindermes, als mensen ze elke avond gebruiken.  

Eten is niet mooi of indrukwekkend met een bot mes. Bovendien zijn botte messen gevaarlijk als je je best doet om iets moois te maken. Ze zullen nog steeds scherp genoeg zijn om je serieus pijn te doen, maar zullen een rotzooi maken van dat biefstuk die je enkel in plakjes wilde snijden.  

Een slijpsteen van 115 gram weegt niets en kost ongeveer €5. Bekijk een YouTube-video over het gebruik ervan en voila, scherpe messen in een handomdraai.

https://www.metronieuws.nl/

Gerelateerde artikelen

5 dingen die je moet doen als u naar Ibiza reist

Goedkope wintersportvakantie in Tsjechiƫ boeken?

Glamperen aan het Gardameer