Toneel groep helvetia
Image default
Vakantie

Glamperen aan het Gardameer

Het Gardameer is  met een oppervlakte van bijna 370 vierkante kilometer het grootste meer van Italië. Maar belangrijker is de ligging in het prachtige landschap van noord-Italië.  Het diepblauwe water contrasteert sterk met het groen van de uitgestrekte bossen en de geur van citrusvruchten en oleanders drijft zachtjes mee op de wind.

De natuurlijke schoonheid van de omgeving van het Gardameer heeft ervoor gezorgd dat toeristen deze plek hebben overdekt. Inmiddels is het Gardameer een van de populairste vakantiebestemmingen in Italië waar voor iedereen wat te beleven valt. Watersporters kunnen hun geluk niet op, wandelaars en fietsers genieten van de mooie heuvelachtige omgeving en in de vele stadjes wemelt het van de pittoreske steegjes en romantische pleintjes. En alsof dat niet genoeg is om een fijne vakantie te garanderen, staat de lokale evenementenkalender volgepland met leuke en afwisselende culturele, culinaire en andere evenementen.

Een vakantie aan het Gardameer staat synoniem aan genieten op alle fronten. Met glamping voeg je daar nog een dimensie aan toe. Glamping (Glamorous Camping) geeft het ultieme buitengevoel van kamperen, maar dan zonder de ongemakken. De lodgetenten of safaritenten aan het Gardameer zijn ruim, volledig gemeubileerd én staan al voor je klaar als je aankomst. De tenten zijn voorzien van een keuken, waardoor je de ochtend kunt beginnen met een lekkere kop koffie en ontbijtje. En als je ’s avonds geen zin hebt in een restaurantje, maak je gewoon zelf een simpele maar gezonde maaltijd.

Tussendoor is je safaritent de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen en op avontuur te gaan. Wil je het een dagje rustig aan doen? Dan is het fijn dat glampings.nl alleen werkt met geselecteerde vakantieparken met ruime faciliteiten. Dat betekent dat je de kinderen met een gerust hart op ontdekking kunt laten gaan. Met een zwemparadijs om de deur en een enthousiast animatieteam om de kinderen bezig te houden, kom jij misschien eindelijk toe aan dat boek dat je al zo lang wilt lezen.

Een glampingtrip naar het Gardameer is genieten van het Italiaanse dolce vita, maar dan met een vleugje avontuur.

https://glampings.nl/safaritenten/safaritenten-italie/safaritenten-gardameer