Toneel groep helvetia
Image default
Vakantie

5 dingen die je moet doen als u naar Ibiza reist

Ibiza is wereldwijd bekend als een feestje, maar er is zoveel meer te doen op Ibiza dan alleen uitgaansgelegenheden. Een auto huren in Ibiza is een geweldig idee, autorijden in Ibiza is een aangename ervaring want het openbaar vervoer is niet erg goed, en de meeste stranden en andere bezienswaardigheden zijn relatief ver weg (10 tot 60 minuten rijden), dus het huren van een auto geeft je de vrijheid om u over het eiland te verplaatsen. Kijk hier voor de prijzen: https://www.autospanje.nl/nl-luchthaven-ibiza/. U kunt ook een scooter of een e-bike huren, hoe dan ook is het een goed idee om een vervoermiddel te huren, want de tijd vliegt op dit eiland en u wilt zeker het meeste uit uw reis naar Ibiza halen.

 

Als u echt de stad wilt leren kennen en het meeste uit uw reis wilt halen, moet u beginnen met het verkennen van enkele van de dingen die u in Ibiza kunt doen die de meeste toeristen nooit doen:

Wandeling naar de top van Sa Talaia

Ibiza heeft ook prachtige landschappen, dus u kunt overwegen om wat frisse lucht te nemen en een wandeling te maken. Het hoogste punt van Ibiza heet Sa Talaia, het ligt in Sant Josep en is slechts 2,4 km bergopwaarts gelegen. Als u de top bereikt, wordt uw inspanning gecompenseerd met een ongelooflijk panoramisch uitzicht over het hele eiland.

Winkel voor verborgen juweeltjes op de hippiemarkten

Ibiza heeft een zeer bohemienachtige stijl, die vooral doet denken aan de hippiebeweging uit de jaren ’60. Er zijn veel hippiemarkten verspreid over de stad, deze markten zijn zeer divers, maar de meeste bieden hoogwaardige ambachten van lokale ambachtslieden, kleding, muziek, live optredens en zelfs massages.

Bekijk de zonsondergang in San Antonio

Zonsondergangen zijn gewoonweg spectaculair op Ibiza. Maar een van de betere plaatsen om een zonsondergang te bekijken is het strand van San Antonio, dit strand ligt op slechts 10 minuten afstand van Ibiza, u kunt een licht diner pakken en bij zonsondergang een picknick maken.

Snorkel- of scubaduiken in het heldere water van Ibiza

Ibiza heeft stranden van wereldklasse met helder water, dus duiken of snorkelen zijn grote plannen die u zeker moet overwegen wanneer u naar Ibiza reist. Het is een fascinerende ervaring.

Can Marça Grotten

Ibiza heeft ook grotten. Cueva Can Marca is een geheime grot die gebruikt werd door smokkelaars.  Het is een goed plan om de verborgen zeegrotten van Ibiza te verkennen, u hebt er geen apparatuur voor nodig, er is een smalle trap aan de zijkant van de klif.

https://www.autospanje.nl