Werking van een IP-camera 


De werking van een IP-camera is te vergelijken met die van een webcam.Ten eerste IP camera’s gebruiken Internet Protocol (IP). Via netwerk bekabeling worden de beelden verzonden over een normaal computernetwerk en dat kan ook met behulp van een draadloze verbinding (WIFI). Dus er zijn 2 manieren om beelden op het beeldscherm te krijgen en dat hangt van de camera af. Er zijn verschillende soorten lenzen beschikbaar voor IP-camera’s. Bijvoorbeeld lenzen voor een bepaalde kijkhoek en lenzen die bestuurd kunnen worden. Op die manier kom je tot de beste IP camera, meer informatie hieromtrent kan je vinden op https://beveiliging-vergeleken.be/camerabeveiliging/beste-ip-camera/

Wat is er bijzonder aan? 

IP-camera’s zijn bijzonder, want ze sturen hogere beeldkwaliteits beelden. U kunt altijd live volgen wat er allemaal gebeurt en als u iets hebt gemist dan kunt u het altijd terugkijken en waar nodig is inzoomen op een belangrijk detail. 
Waarop letten bij het kopen van een IP camera? 
Als u een IP-camera wilt kopen dan moet u heel goed op de kwaliteit letten, want er zijn camera’s waar het WIFI symbooltje op staat maar alsnog sturen ze geen signaal naar het beeldscherm. Het is ook belangrijk om te weten of de camera de beelden ook in de nacht laat zien dus of de camera een infrarood belichting heeft. 

IP-camera als alarmsysteem? 

IP-camera’s zijn ook voorzien van bewegingsdetectie. Dat houdt in dat wanneer de camera iets signaleert stuurt hij de beelden meteen via email of een sms berichtje naar de ingestelde ontvanger, dat kan een kleine foto of een vreemd beweging( kort filmpje) zijn. U kunt ook de camera op een bepaald gebied instellen zodat de camera alleen dat gebied blijft opnemen maar dat is niet zo handig, want u kunt dan de camera niet draaien en dus u kunt niet zien wat er achter gebeurt. De meeste consumenten gebruiken IP-camera’s vooral binnen het huis, want sommige camera’s sturen zelfs beelden wanneer ze een geluid horen. 

De toepassingen van een IP-camera 

IP-camera’s worden heel vaak toegepast in het bedrijfsleven en natuurlijk ook bij de overheid. IP-camera’s kunt u toepassen op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld als u een bedrijf, huis of een winkel hebt en geen tijd hebt om het in de gaten te houden dan kunt u ze daar altijd toepassen. Bovendien is het ook handig om het als alarmsysteem bij uw thuis te hebben. De meerderheid van de consumenten gebruikt de camera’s vooral binnen het huis. IP-camera’s zijn ook handig voor scholen, ze kunnen bijvoorbeeld ruzies voorkomen door een signaal te geven.

https://beveiliging-vergeleken.be/camerabeveiliging/beste-ip-camera/