Al eeuwenlang worden er horloges gemaakt. Eigenlijk zijn horloges kleine klokjes die je mee kunt dragen. Vroeger hingen deze horloges vaak aan een ketting, nu zijn het meestal polshorloges. Het goedkope horloge is eigenlijk vrij modern, vroeger moest je veel meer betalen voor een goed horloge. Tegenwoordig koop je voor een paar tientjes het mooiste goedkope horloge gewoon in de webshop, en ze lopen nog nauwkeurig ook!

 

Horloge zonder uurwerk

We zijn vaak onder de indruk van het uurwerk van een horloge. Al die glanzende radertjes die perfect in elkaar passen en draaien. In 1300 na Christus maakten de Arabieren al horloges met een kleine zonnewijzer. Dit type horloge had helemaal geen bewegende onderdelen, en had ook ook geen batterij nodig. Het werkte letterlijk op zonne energie, beter gezegd zonlicht. Je kon er zelfs de breedtegraad op aflezen. In 2013 werd een soortgelijk horloge nog in Zutphen gevonden tijdens een opgraving. Dan is het volgende goedkope horloge toch van andere aard…

 

Horloge met kristal

Als je denkt aan kristallen denk je waarschijnlijk aan luxe artikelen, toch is dit goedkope horloge ook voorzien van een kristal, al is het maar een kleintje. In 1964 kwam een onderzoekslaboratorium in Zwitserland met een nieuwe methode om een kwarts kristal te gebruiken voor uurwerken. Deze techniek was relatief goedkoop en zeer nauwkeurig. Dit goedkope horloge werd als eerste door Seiko op de markt gebracht. Later zouden andere horloge fabrikanten deze technologie ook gaan gebruiken. Daardoor kun je nu dat soortgelijke goedkope horloge online kopen met een zeer nauwkeurig uurwerk. Ook als het niet van Seiko afkomstig is.

 

Waar kun je het beste goedkope horloge kopen?

Goedkope horloges kun je op veel plaatsen kopen, je wilt uiteraard wel een beetje fatsoenlijke kwaliteit in huis halen. Online vind je de goedkoopste horloges, maar niet elke winkel levert dezelfde kwaliteit. Let op met buitenlandse winkels, die bieden je meestal niet de garantie die je in Nederland wel hebt. Ook heb je via de Nederlandse webshop een 14 dagen retour garantie. Dan kun je dat goedkope horloge eerst eens rustig thuis bekijken. Kijk zelf direct naar het online aanbod horloges. Je vindt ze in allerlei soorten en maten, goud, leer, groot, klein, subtiel en opzichtig. Wat is jouw stijl?