Toneel groep helvetia
Image default
Kunst en Kitsch

Giclée techniek toepassen op uw kunstwerk

Voor kunstwerken en foto’s worden vaak afdrukken gemaakt volgens de giclée techniek. Dit houdt in dat u een afdruk krijgt op zuurvrije materialen door gebruik van Archival inkten, hoogwaardige inkt die ervoor zorgt dat de afdruk net zo fraai en volledig is als het origineel. Dit geeft u als fotograaf of schilder de mogelijkheid om uw kunstwerken onder een ruimer publiek onder de aandacht te brengen. Meer mensen kunnen een afdruk van uw originele foto of schilderij ontvangen, zonder dat ze hoeven te betalen voor de prijs van het origineel. Veel kunstenaars maken reeds gebruik van deze mogelijkheid, omdat het ruimte biedt om het werk met meerdere bewonderaars te delen. Ook musea of galeries exposeren tegenwoordig vaak giclées. Het origineel kan zo worden bespaard en hoeft niet te leiden onder verschillende invloeden.

Giclées in musea

Musea en galeries plaatsen giclée afdrukken om zo alsnog een fraai kunstwerk tentoon te stellen. Als het origineel kwetsbaar en fragile is, kan het een uitdaging en risico vormen om het in het museum op te hangen. In plaats daarvan kan een giclée print geplaatst worden, dat nauwelijks van het echte exemplaar valt te onderscheiden. Ook de giclée kunstdrukken zijn een kunstvorm op zichzelf geworden, doordat hiermee zoveel reproducties gemaakt kunnen worden. Het heeft zich ontwikkeld tot een hedendaagse digitale printtechniek die aan hoge eisen moet voldoen om kunstenaars, musea of kunstverzamelaars tevreden te houden.

Dit bedrijf volstaat in kwaliteit

Door uw giclée afdrukken bij Re-Art te laten drukken, kunt u er zeker van zijn dat deze voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Dit bedrijf heeft zelf een kwaliteitscertificaat ‘Certified Art Giclée’ in het leven geroepen om kunstenaars ervan te verzekeren dat enkel hoogwaardige kwaliteit en moeite wordt geboden om afdrukken van originele kunstwerken te creëren. Bij drukkers die niet over een dergelijk certificaat beschikken, zal de kwaliteit niet kunnen worden gewaarborgd.

https://www.re-art.com/

Gerelateerde artikelen

Dé expert in fine art printing waar u een kunstproductie laat maken

Laat uw schilderij professioneel schoonmaken bij een kunsthandel in de regio Blaricum