Toneel groep helvetia
Image default
Woning en Tuin

Wat kun je zelf doen bij een cv-ketel storing

De cv-ketel in je huis of bedrijf zorgt voor warm water uit je kraan en douche en zorgt ervoor dat je verwarmingen in huis werken. Cv-ketels zijn enorm complexe apparaten die water, lucht en gas samenbrengt in één. Wanneer er een storing is in de cv-ketel geeft de ketel hier zelf al een melding van. Dit doet hij omdat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan als de cv-ketel niet goed werkt. Bij een storing kun je al een aantal dingen zelf proberen, deze lees je in deze blog. Vertrouw je het toch niet helemaal? Schakel dan een vakman in van CV Probleem Kwijt door te bellen of te mailen!

Resetten

Soms wordt de storing in de cv-ketel veroorzaakt door een stroomstoring. Je kunt dan de cv-ketel resetten om het probleem op te lossen. Hoe je dit doet? Iedere cv-ketel heeft een reset knop, houd deze 5 seconden ingedrukt. Start het toestel vervolgens opnieuw op en je ketel is gereset.

Bijvullen

De waterdruk in de cv-ketel moet altijd tussen de 1,5 en 2 bar liggen. Wanneer dit niet het geval is valt de ketel uit. Hoe je dit kunt oplossen? Vul je cv-ketel bij. Dit doe je door een slang aan te sluiten aan een kraantje en in de cv-ketel te hangen. Laat er vervolgens langzaam water bij stromen totdat de druk op de drukmeter tussen de 1,5 en 2 bar is. 

Aftappen

Zoals we net verteld hebben moet de waterdruk in de cv-ketel tussen de 1,5 en 2 bar liggen. Nu kan het ook zo zijn dat de druk te hoog is. Dit zorgt ervoor dat de ketel uitvalt. Hoe los je dit op? Door de ketel af te tappen. Dit doe je precies hetzelfde alleen in plaats van de slang aan te sluiten op de vulkraan van de cv-ketel, sluit je deze nu aan op de aftapkraan. Nu loopt er water uit de cv-ketel totdat de druk tussen de 1,5 en 2 bar ligt. 

Hulp van een professional

Kom je er zelf nu nog niet uit na het volgen van deze tips? Dan is het goed om een professional in te schakelen om het probleem voor je op te lossen. Gelukkig hebben we al een lokale vakman voor je klaarstaan die al binnen één uur ter plekke kan zijn. Twijfel dus niet en bel of mail voor een afspraak! 

https://cvprobleemkwijt.nl/