Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

Wat is VvE beheer in Rijswijk?

Woont u in een appartementencomplex in Rijswijk? Dan heeft u wel eens te maken gehad met een Vereniging van Eigenaren. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van het complex. Een VvE in Rijswijk heeft een volledig bestuur die het VvE beheer beheert. Maar wat houdt VvE beheer eigenlijk in? In dit artikel leest u het antwoord.

De organen van een VvE

Voordat we nauwkeurig gaan kijken naar wat VvE beheer precies is, kijken we eerst naar de diverse organen van de VvE in Rijswijk. In de splitsingsakte van de VvE staat precies omschreven welke organen er zijn: ALV ofwel de vergadering, de voorzitter van deze vergadering, het bestuur van een VvE en tot slot ook nog de kascommissie.

Geen eigen bevoegdheden

Opvallend is dat VvE beheer volledig ontbreekt in de splitsingsakte. Dat lijkt misschien vreemd, maar is het niet. In de splitsingsakte worden enkel officiële organen van de VvE genoemd en VvE beheer is dat niet. Het is namelijk een externe partij.

Dat heeft onder andere tot gevolg dat de VvE beheerder in principe geen eigen bevoegdheden heeft in het gebouwd. Als VvE beheerder wordt u ingehuurd door de VvE in Rijswijk, waarbij u op aanvraag van het bestuur taken van hen overneemt.

Het takenpakket

Welke taken zijn dat dan? Een overzicht:

  • Techniek & onderhoud
  • Financiën & boekhouding
  • Administratie & organisatie
  • Consultancy

Externe partij

Er zijn veel partijen die zich professioneel bezig houden met VvE beheer. Specifieke VvE beheerders die zich enkel met de financiën bezighouden als onderhoudsmedewerkers. Echter zijn er ook bedrijven die alle zaken regelen: zowel de administratie als de techniek. Een voorbeeld van zo’n VvE beheerder in Rijswijk is Ektiv Beheer. Deze organisatie biedt VvE beheer ook aan in Den Haag.

Bezoek de website voor meer informatie!

Ektiv VvE beheer
Adres: Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Telefoon: 088 – 355 88 11
Provincie: Zuid-Holland

http://www.ektiv-vvebeheer.nl/

Gerelateerde artikelen

Regel uw scheiding zonder zorgen

De juwelier Arnhem is u graag zo goed mogelijk van dienst

Leuk en origineel bedrijfsuitje in Gelderland organiseren?