Toneel groep helvetia
Image default
Woning en Tuin

Ratten vangen met een fluit of met een val?

De eerste tekenen zijn er al, overal keutels, aangevreten etenswaren. Het zullen toch geen ratten zijn? Ja wel hoor, daar loopt er al een. Ratten kunnen ziektes met zich meebrengen, dus deze beesten wil je zo snel mogelijk uit huis hebben. Natuurlijk zal je zelf meteen proberen om met allerlei middeltjes de ratten te laten verdwijnen. In de praktijk blijkt echter dat het verjagen van ratten toch wat ingewikkelder is.

Hoe lok ik ratten?

Het is redelijk makkelijk om ratten te lokken, maar ze vangen is een ander verhaal. We beginnen bij het lokken van de ratten. Dit kan je natuurlijk doen met vrijwel alle etenswaren die je in huis hebt, maar er zijn een paar dingen die echt hun aandacht trekken. Zet je bijvoorbeeld vette of eiwitrijke etenswaren vlakbij een rattenval neer, dan zullen ze er meteen op af vliegen. 

Hoe kan ik het beste een rat vangen?

Er zijn een groot aantal rattenvallen waar je uit kan kiezen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om er zelf een te maken als je daar de tijd voor hebt. Je moet wel goed opletten als je vallen gaat gebruiken, er kunnen dan gevaarlijke situaties ontstaan. Zeker als je kinderen of huisdieren hebt is het zaak om goed uit te kijken met vallen. Verder moet een val de rat niet verwonden of laten lijden.

Dus, kan ik zelf ratten vangen?

Je kan van alles proberen om de ratten te vangen, maar je kan hier misschien meer kwaad dan goed mee doen. En zeg nou zelf, je wil toch niet wekenlang bezig zijn met die beesten? Dan wordt het tijd om een professionele bestrijder in te schakelen. Een bestrijder heeft namelijk kwalitatief betere bestrijdingsmiddelen, zodat zowel jij als de ratten er zo min mogelijk onder lijden. Met zijn specialistische kennis weet hij in de gedachten van een rat te kruipen en zo kan hij op strategische plekken vallen plaatsen. Dan is het een kwestie van afwachten, maar gegarandeerd dat hij ze allemaal vangt. Denk jij nu last te hebben van ratten, dan kan je maar beter zo snel mogelijk contact opnemen met een vakman. Vind jouw lokale rattenbestrijder en maak korte metten met de ratten!

https://rattenbestrijden.com