Toneel groep helvetia
Image default
Woningen

Toilet kopen? Zo doe je dat

Veel mensen denken niet na over de keuze van de wc als ze een toilet kopen. Het maakt weldegelijk uit wat voor type toiletpot je installeert. Je maakt er immers elke dag wel gebruik van. Toiletten zijn er in alle soorten en maten. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuze maakt tussen deze verschillende toiletten.

 

Wat voor soort wc is geschikt voor mij?

De meeste bekende en gekozen wc is de staande toiletpot. Ook kun je kiezen voor een hangend toilet. Dit is vooral interessant voor kleinere ruimtes, omdat een hangend toilet minder ruimte nodig heeft. Ook kun je een urinoir installeren of een kleine wc voor kinderen. Ook kun je een extra comfortabele wc installeren, zoals een douche-wc.

 

Diepspoel of vlakspoel?

Je kunt kiezen uit 2 verschillende technieken als het gaat om de boodschap wegspoelen. Bij een diepspoel wc valt de boodschap direct in het water. Hierdoor hoeft u het toilet minder vaak schoon te maken. Daarnaast neemt een diepspoel wc minder ruimte in beslag. Wel kan er bij diepspoel af en toe water omhoog spetteren. Dit is natuurlijk niet prettig. Bij een vlakspoel wc blijft de boodschap liggen op een soort plateau, waarna deze weggespoeld kan worden met een druk op de knop.

 

De toiletbril

De toiletbril is van groot belang bij de aanschaf van een nieuwe toiletpot. Dit is uiteindelijk het gedeelte waar je op zit als je je behoefte doet. Dit moet natuurlijk comfortabel zitten. Sommige toiletpotten worden geleverd met een wcbril, maar bij anderen moet je deze zelf los kopen. Het beste is om deze van te voren uit te testen. Zo weet je zeker dat de bril comfortabel is. Je kunt ook kiezen voor een soft-close systeem. Hierdoor valt de bril niet hard dicht op de pot.

 

https://www.badkamerwinkel.nl/toiletten