Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

Spijt als haren… nee, niet op zijn hoofd

Even een anekdote uit de praktijk. Wij werken met Soprano ontharingslasers (de Soprano Ice en de Soprano Ice Platinum). Zowel in Amsterdam als Soest (vlakbij Amersfoort) passen wij deze methodes toe. Over de gehele linie genomen naar volle tevredenheid. Want nee, er is geen laser die voor elke haarsoort en huidtype altijd dé oplossing biedt. We kunnen echter na zo’n 5 jaar gebruik vaststellen dat ongeveer 9 van de 10 van onze cliënten (zeer) tevreden zijn over het resultaat van deze behandelingen.

Ongeveer anderhalf jaar geleden meldde zich een man in onze kliniek met een vervelend probleem: ingroeiende haren bij zijn schaamstreek. Scheren maakte het probleem alleen maar erger. Hij doet graag aan wielrennen, dus deze combinatie deed hem besluiten hulp te zoeken. Veertien (!) IPL-behandelingen elders verder, was hij terecht sceptisch. Want hij was nog net zo ver als bij aanvang van het beloofde ‘definitief ontharen’ bij de salon in Amersfoort.

Soprano ice laser ervaringen

Na een zorgvuldige analyse wilde ik wel proberen met de Soprano Ice laser en het toepassen van specifieke instellingen of we verschil konden maken. We spraken af dat we twee testbehandelingen zouden uitvoeren aan één kant en het verloop zouden volgen. We waren na die twee testbehandelingen nog niet helemaal overtuigd, maar besloten in overleg de eerste betaalde sessie in te plannen. Zijn juichende e-mail een aantal weken later vertelde dat laserontharing wel degelijk beter werkte dan IPL. Inmiddels is hij klaar en kijkt terug op een uitstekende Soprano laser ervaring.

Soprano lasers

Hoe kan het dat 14 behandelingen geen resultaat hadden en 7 andere wél? Ik maak vaak de volgende vergelijking: IPL werkt als een geweer met hagel en laser met de precisie van een revolver. Het verschil is dat bij IPL veel energie verloren gaat zonder dat het de haarstructuren bereikt. Laserlicht is gebundeld en richt zich uitsluitend op het pigment in de haar. Daarom lukt het met de Soprano lasers beter om ook haren die dunner zijn of minder pigment bevatten te bestrijden. Belangrijk is wel dat de behandelaar bevoegd en bekwaam is. Je kunt met de beste apparatuur, zelfs een Soprano Platinum laser, namelijk alleen goede resultaten behalen als je met de juiste instellingen wordt behandeld. Dus laat de gedachte aan pijnloos ontharen los. Het is goed te doen, zeker als je de resultaten die je kunt behalen voor ogen houdt!

https://helemaalhuid.nl/

Gerelateerde artikelen

Altijd een originele stijl met een harembroek dames

Opslagcontainer huren

Kinderdagverblijf Utrecht