Toneel groep helvetia
Image default
Woning en Tuin

Hulp bij doorgeslagen stoppen

Je bent rustig het avondeten aan het koken en wanneer je de oven aanzet sta je ineens in het donker. Je kijkt eens rond en alle elektrische apparaten werken niet meer. Je loopt naar de meterkast en ziet dat de stoppen zijn doorgeslagen. Je hebt geen idee hoe dit is gebeurd of hoe je het moet oplossen. Wat je wel weet is dat je snel een oplossing wilt aangezien het eten nu koud staat te worden. Speciaal daarom hebben we deze blog geschreven over stroomproblemen. 

Waarom zijn de stoppen doorgeslagen

De stoppen in de meterkast zorgen ervoor dat er niet teveel stroom bij elkaar komt in de meterkast. Wanneer er in een bepaalde groep te veel stroom aanwezig is smelt er een draadje in de meterkast waardoor de stroom wordt verbroken. Hoe kan het gebeuren dat er teveel stroom op een bepaalde groep komt te staan? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat er kortsluiting in een apparaat in die bepaalde groep heeft plaatsgevonden. Maar ook blikseminslag kan hiervoor zorgen.

Wat kun je zelf al doen

Om er achter te komen waar de kortsluiting precies zit kun je al een aantal dingen zelf doen om het probleem op te lossen. Nadat de stoppen zijn doorgeslagen trek je alle stekkers van de elektrische apparaten in die groep er uit. Vervolgens doe je ze één voor één terug en schakel per apparaat de aardlekschakelaar om. Wanneer je bij het apparaat bent aangekomen die de kortsluiting veroorzaakt merk je dit omdat de stoppen dan weer door zullen slaan. Je hebt nu het apparaat met de kortsluiting gevonden en deze moet je dus niet meer in gebruik nemen om weer een goede werking van de stroom in je huis te krijgen.

Hulp van een professional

Lukt het je nu niet om het apparaat te vinden dat kortsluiting veroorzaakt of is er iets anders aan de hand waardoor de stoppen doorslaan? Dan is het slim om een professional in te schakelen die jou hiermee kan helpen. Gelukkig hebben we bij Stroomprobleem Kwijt een ervaren elektricien voor je klaarstaan uit je eigen regio. Hij helpt je op een veilige manier van de stroom probleem af en geeft je naderhand tips om problemen in de toekomst te voorkomen. Heb jij nu een stroomprobleem? Twijfel dan niet en bel of mail voor een afspraak!

https://stroomprobleemkwijt.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de innovaties op het gebied van cilindersloten?

Vijf factoren waarmee je rekening moet houden met het kopen van een kamerscherm

Uitgerust het podium op