De moderne boekhoud praktijken zijn de afgelopen dertig jaar veel veranderd, zowel als gevolg van nieuwe technieken die beschikbaar zijn als door de boekhoud software bedrijven en internet. In de oudheid bestond de boekhouding uit het bijhouden van boeken in grote grootboeken en werd er toezicht gehouden door professionals met een gespecialiseerde opleiding in de boekhoudpraktijken.

Tegenwoordig wordt boekhouding beschouwd als een algemene bedrijfsactiviteit en klanten, werknemers en het grote publiek kijken naar de boekhoudgegevens van de bedrijven waarmee ze verbonden zijn. Er is veel meer transparantie nodig in het huidige zakelijke klimaat.

In lijn met deze ontwikkeling van uitwisseling van informatie via technologie en de vooruitgang in de informatica, is boekhouden nu standaard web gebaseerd en heeft het in een korte tijd een lange weg afgelegd. Nieuwe software en online accountantsdiensten – die enkele jaren geleden als experimenteel werden beschouwd, zijn nu al de standaard voor menig bedrijf. Een reden voor de groei van online accounting is de stijgende trend van uitbesteding van boekhoudingswerkzaamheden in reactie op veranderingen op de arbeidsmarkt.

Het uitbesteden van boekhouding en boekhouding is meestal een stuk goedkoper dan het aannemen en begeleiden van in huis boekhouders. Het internet wordt gezien als de basis voor een meer kosten effectieve en efficiënte boekhouding, dan de oude manier waarbij het potlood-en-papiermodel de standaard was. Ook de waarde van de facturering dwingt boekhoudspecialisten om efficiënter te worden, omdat het niet langer mogelijk is inefficiënt werk te verbergen door alleen meer tijd in het project te steken. De verschuiving van klanten die accountantskantoren betalen per factureerbaar uur naar een systeem van vaste vergoedingen dwong deze verandering af, in het voordeel van de klanten.

Een ander groot voordeel van een gehost boekhoudpakket is de korte tijd die nodig is om informatie over te dragen tussen de klant en het accountantskantoor. Onmiddellijke, naadloze overdracht van informatie is veel sneller en efficiënter: het accountantskantoor heeft echt tijd data en toegang tot de bron-documenten van de klant en kan op elk moment toegang krijgen tot alle informatie die het van de kant van de klant nodig heeft. Online boekhouden staat het accountantskantoor ook toe om met slechts een paar klikken op een webbrowser toegang te krijgen tot klantgegevens van externe locaties.

Tijdgevoelige financiële gegevens zijn direct beschikbaar voor de accountant en de klant. Omdat de klant onmiddellijk toegang heeft tot noodzakelijke informatie en tijdgevoelige documenten, kunnen problemen en vragen eenvoudig worden geïdentificeerd en opgelost. Dit betekent hogere winsten en tevreden klanten.

 

https://offerte.nl/boekhouder