Heel vervelend, lastig schoonmaken en daardoor snel aan vervanging toe. Ingebrande vlekken in een heteluchtoven is niet iets waar menig restaurantmedewerker om staat te springen. Schrobben totdat je een ons weegt om er vervolgens achter te komen dat de ingebrande vlek na het afspoelen nog steeds zit waar die zat. Wat het nog vervelender maakt is dat wanneer deze vlekken er zitten deze lastig te verwijderen zijn. Dit beïnvloedt ook nog eens de kwaliteit van het eten en de levensduur van de heteluchtoven zelf en dat willen we juist niet!
De levensduur van de heteluchtoven verbeteren
Zorgen dat jouw heteluchtoven langer mee gaat? Zorg ervoor dat je een consistent reinigings- en onderhoudsprocedure hebt voor dit onmisbare apparaat. Op deze manier voorkom je een hoop narigheid en tast het ook niet de kwaliteit van eten aan.
Ten eerste is het van belang dat je jouw heteluchtoven reinigt met een product dat daar geschikt voor is en wat niet inbrandt wanneer de temperatuur oploopt. Met het juiste product voorkom je dat krassen, putjes en roest de levensduur van de heteluchtoven beïnvloedt. Let ook op dat je geen bijtende middelen gebruikt die de coating aan de binnenkant van de oven kan aantasten!
Extra tip om schade aan jouw heteluchtoven te voorkomen
Niet alleen met schoonmaken zal je schade aan de heteluchtoven kunnen voorkomen. Ook de manier waarop je het eten bereid in de oven, zal invloed hebben op de levensduur. Houdt het altijd in de gaten wanneer het eten in de heteluchtoven zit. En nee dit is niet alleen om ervoor te zorgen dat je geen verbrand voedsel hoeft voor te schotelen. Door de oven in de gaten te houden tijdens de baktijd, kan je eventuele inconsistentie opmerken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de ene helft van een plaat met aardappeltjes wel gaar en mooi goudbruin is en de andere helft vrijwel rauw is. Meestal wijst dit op een fout in de ventilator of in het convectiesysteem. Houdt je ogen er dus bij!
|