Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

Legionella bacterie

Wat is een legionella bacterie

De legionella bacterie is een bacterie die voor kan komen in water met temperaturen tussen 20 en 50 graden. Wanneer de legionella bacterie in het water aanwezig is, kan de mens besmet worden doordat kleine druppeltjes water kunnen worden ingeademd. De meeste mensen ervaren slechts milde griepachtige symptomen na een legionella besmetting. In enkele gevallen kan het verloop echter een stuk ernstiger zijn, met een mogelijke longontsteking tot gevolg. Het is daarom belangrijk maatregelen te treffen om een besmetting met de legionella bacterie te voorkomen.

Legionella besmetting voorkomen

Een legionella besmetting is gemakkelijk te voorkomen in de thuissituatie door kranen en/of douches regelmatig te gebruiken en bij lange afwezigheid na bijvoorbeeld een vakantie, alle kranen en douches goed te laten doorlopen alvorens het water te gebruiken. Buiten de thuissituatie, dus bij grotere waterinstallaties, is dit lastiger. Daarom is legionella preventie in deze situaties verplicht. Aqua D&S heeft zeer ruime ervaring met het uitvoeren van legionella preventie. Wij zijn volledig gecertificeerd en voeren legionella preventie uit in lijn met de actuele richtlijnen en wetgeving.

Membraan filtratie

Wij bieden ook een ultra membraan filtratie unit aan voor het hergebruik van drainwater. Met deze filtratie unit kunnen schadelijke stoffen zoals de legionella bacterie, uit het water worden gefilterd. Dit werkt eigenlijk als een soort ‘zeef’ voor het water. Door het gebruik van membraan filtratie bent u 100% zeker van water vrij van schimmels, bacteriën en virussen.

Trilzeef

Een andere manier voor het zuiveren van (mogelijk) vervuild water is het gebruik van een trilzeef, welke ook te koop is bij ons. De trilzeef vergemakkelijkt het zeven van grote hoeveelheden water en is instelbaar. Trilzeven kunnen naast het zeven van water, ook gebruikt worden voor het zeven van vaste stoffen (poeders).

https://www.aquadns.nl/

Gerelateerde artikelen

Een op maat gemaakte transformat vormt geen probleem voor Opijnen Transformer Solutions!

Het gebruik maken van een advocaat

Beleef een onvergetelijke tijd op Eurocamping Vessem