Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

Het land van mede en honing

Bij het lezen van deze titel denkt u misschien, als u niet bekend bent met mede, dat dit een schrijffout is, dat er “melk en honing” moet staan. Maar nee hoor, het staat er goed. Mede is een alcoholische drank die gemaakt wordt van water, gist en bijenhoning. Het is een van de oudste alcoholische dranken van de wereld, het werd al zo’n 2000 jaar geleden gebrouwen. Hoewel deze drank niet van druiven wordt gemaakt, heeft het wel overeenkomsten met wijn gemaakt van druiven. Zo zijn er droge en zoete varianten. De smaak hangt af van welke honingsoort is gebruikt. Ook vergelijkbaar met wijn van druiven is dat mede lekkerder wordt naarmate men deze langer laat doorrijpen.

Geschiedenis

Mede werd zo’n 2000 jaar geleden al gebrouwen en gedronken in Ethiopië en de Scandinavische landen. In de middeleeuwen bestond het ambacht van de medeblanders. Doordat de druivenwijn de plaats van mede heeft ingenomen, is dit ambacht in de vergetelheid geraakt.

Kwaliteit in stijl

Voor de mede en het medebier van Heathen Mead wordt alleen de beste honing gebruikt en de kwaliteit wordt 100% gegarandeerd. En dat voor de laagste prijs!

U kunt de mede stijlvol als een echte Viking drinken: uit een drinkhoorn. Wilt u zo’n drinkhoorn kopen, dan kunt u ook bij Heathen Mead terecht. Zij bieden 100% echte koehoorns.

Verdere assortiment van Heathen Mead

Behalve bovengenoemde mede en drinkhoorns biedt Heathen Mead veel meer. Zoals snoep gemaakt van honing, kaarsen van echte bijenwas, etc. Ook kunt u heerlijke klaverhoning kopen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze producten? Surf dan snel naar de webwinkel van Heathen Mead. En hebt u vragen, dan staat men dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur voor u klaar om deze te beantwoorden.

https://heathenmead.nl/

Gerelateerde artikelen

Vakantiepark Voorthuizen

De nuttige hulp van een tolkbureau Almelo

Crèche en BSO in Den Haag