De verlichting voor buiten is belangrijk om uw woning tegen inbraak te beschermen. Daarvoor kunt u gewone lampen gebruiken en deze dimmen, zodat u buiten geen fel licht heeft. Omdat gewone lampen veel energie verbruiken is het beter is het handiger om led strips toe te passen. U kunt de slangen met ledverlichting erin gebruiken en aan laten gaan wanneer het donker wordt. Omdat ze bijna geen elektrische energie verbruiken kunt u ze de hele nacht laten branden.

Een goede tuinverlichting, waarbij ook uw huis wordt verlicht, is niet alleen functioneel, maar zal ook een gezellige sfeer creëren. U kunt uw tuin met tuinlampen verlichten, maar het is ook mogelijk door slangen met ledverlichting te gebruiken. De plaats van het verlichten is belangrijk, omdat er voldoende licht moet zijn, maar niet overbodig. De gezelligheid moet gewaarborgd blijven in een tuin. Om de verlichting aan huis op te hangen kunt u bandjes gebruiken maar ook katrollen, staaldraad en karabijnhaken

Zonne-energie

Het is mogelijk om tuinlampen te gebruiken die op zonne-energie werken. U heeft dan geen elektriciteitskosten voor deze lampen. Er zijn bij het gebruik van deze verlichting geen draden nodig. De hoeveelheid licht van deze verlichting is gering. Daarom kunt u deze verlichting niet gebruiken als gevelverlichting. Daarvoor kunt u het beste de al eerder vermelde verlichting gebruiken. Buitenlampen die op zonne-energie werken kunnen een mooie toevoeging zijn om de sfeer te beïnvloeden, maar zullen niet mee kunnen helpen om uw huis te beveiligen.

Verlichting met led-lampen

Het is verstandiger als u de tuin en huis wil verlichten overal led-lampen te gebruiken. De ledverlichting in de tuin kan worden gebruikt om bepaalde delen van de tuin te accentueren, maar ook om bij te dragen aan de beveiliging. Omdat led-lampen zo weinig elektrische energie verbruiken kunt u ze gemakkelijk de hele nacht laten branden. Wanneer u de hele nacht de verlichting laat branden zal dat op inbrekers een afschrikkende werking hebben. Daarom worden led-lampen tegenwoordig zoveel toegepast.