Toneel groep helvetia
Image default
Hobby en vrije tijd

De escaperoom in Enschede draait als een gek

De escaperoom gekte is in de afgelopen jaren enorm toegeslagen, en dit heeft tot gevolg gehad dat ondernemers in het hele land goed verdienen, net als de super leuke escaperoom in Enschede dit doet. Het idee van een escaperoom bestaat al veel langere tijd, maar is eigenlijk pas in de afgelopen tien jaar over komen waaien naar Nederland. Daarvoor waren er al allerlei escaperooms zoals de escaperoom in Enschede, maar deze bevonden zich toen voornamelijk in landen zoals Engeland, Belgie, de Verenigde Staten en Zweden. Het is echter tegenwoordig een concept met enorm veel succes in ons eigen land. Toen de huidige eigenaren van de escaperoom in Enschede dit jaren geleden dit feit opviel, besloten ze als eersten een escaperoom in het oosten van het land op te richten.

Thema van de escaperoom in Enschede

Zoals elke escaperoom heeft ook die in het oosten een specifiek thema wat klanten moet aantrekken. Elk onderwerp heeft immers fans, al heeft de een er meer dan de ander. Waar veel escaperooms ervoor kiezen om een griezelig thema aan te halen, vaak gebaseerd op een bekende horrorfilm zoals bijvoorbeeld the shining van Stephen King, kiezen er ook veel escaperoom eigenaren voor een thema met zo veel mogelijk fans, zoals bijvoorbeeld Harry Potter. De escaperoom in Enschede dus ook zon thema.

Moeilijk of niet, de escaperoom?

Onder de escaperooms zijn er enorm veel verschillende moeilijkheidsgraden. Dit is ook iets waar fans goed op letten bij het uitkiezen. Aangezien het doen van een escaperoom vaak een acitiviteit voor een familie is, is het gunstig om in het oosten een niet al te moeilijke escaperoom te maken, zoals de vrij makkelijke escaperoom in Enschede. Deze is ingericht op het accomoderen van ouders met kinderen en kan dus niet te moeilijk of te eng zijn.

Ook kunt u online escaperooms doen als teamuitje. Dit kan bijvoorbeeld op de website Escapegifts.

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een elektrische sigaret?

Welke elektrische sigaret past bij u?

stoffen kopen op de stoffenbeurs