Toneel groep helvetia
Image default
Mode en Kleding

Andere manieren om een rugzak te gebruiken dan voor school

Andere manieren om een rugzak te gebruiken dan voor school

Meestal als we aan rugzakken denken, is een schooltas heren of dames waarschijnlijk het eerste dat in ons opkomt. Misschien lieten je ouders je toen je een kind was, kiezen welke je wilde en koos je degene die glinsterde en regenboogharten had of de echt coole oranje camo. Misschien ben je nu een ouder en heeft je kind gesmeekt om een bepaalde rugzak Eastpak te kopen.

 

Rugzakken zijn dan ook een belangrijk onderdeel van het naar school gaan – ze bevatten alles wat we nodig hebben voor een hele dag leren en spelen. Van potloden tot laptops, tot gymkleding, tot ordners en mappen, er is ruimte voor alles. Maar rugzakken kunnen op zoveel andere manieren worden gebruikt dan alleen voor school, zoals je hieronder kunt lezen!

Roadtrip

Net zoals wanneer je de rugzak van je kinderen inpakt, door alle vakken te gebruiken terwijl je reist, zorg je  ervoor dat ze alles hebben wat ze nodig hebben voor een roadtrip. Een lang weekend naar opa en oma waarvoor je een paar uur moet rijden? Stop een paar kleur- of activiteitenboeken in het binnenmapvak van hun rugzak. Steek wat kleurpotloden in het voorvak met ritssluiting. Stop hun favoriete prentenboek in het hoofdvak. Als je het geluk hebt een kleine tv in je auto te hebben, laat ze dan ook de dvd’s in hun Kipling tas houden. En vergeet de lunchbox niet! Haak het aan hun rugzakken aan de lus van de lunchbox en pak alle snacks die ze nodig hebben tijdens de lange rit erin. Zo hoef je niet in je eigen tas of de koelbox in de kofferbak te graven als ze honger krijgen!

Slaapfeestje

Je kind is misschien op de leeftijd dat ze beginnen te vragen of ze de nacht in het huis van hun beste vriend mogen doorbrengen. Als dat het geval is, moeten ze een paar dingen meenemen voor een succesvolle logeerpartij. Stop hun tandenborstel en tandpasta in het voorvak met ritssluiting. Stop hun pyjama in het hoofdvak en een zak chips of popcorn om daar ook in te delen. En vergeet geen outfit voor de volgende dag! Ze zullen hun kussen en slaapzak moeten dragen, maar al het andere past perfect in hun rugzak. 

Vliegreizen

Hetzelfde als voor een roadtrip, het inpakken van de rugzakken van de kinderen als handbagage helpt ervoor te zorgen dat alles wat ze nodig hebben in het vliegtuig bij hen is. Stop hun koptelefoon in het voorvak met ritssluiting samen met een pakje kauwgom (het helpt bij druk tijdens vluchten!). Steek daar ook hun videogameconsole in. Als je kind een favoriete deken heeft, stop die dan in het hoofdvak voor het geval het tijdens de vlucht koud wordt. Of doe er een sweatshirt in. Duurzame mesh-waterfleszakken aan de zijkanten zijn geweldig voor extra flessen water of sap die je koopt nadat je door de beveiliging bent gegaan. Zorg ervoor dat je het naam-/adreslabel in hun rugzak invult en je telefoonnummer vermeldt voor het geval je kind het per ongeluk in het vliegtuig achterlaat of als het ooit verdwaalt op de luchthaven.