Toneel groep helvetia
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over vliegen bestrijden

Iedereen kent het zoemende geluid van een vlieg in de woonkamer wel. Het zachte getik wanneer de vlieg keer op keer door het raam naar buiten probeert te vliegen en niet doorheeft dat er glas voor zijn neus staat. Wanneer dit met honderden of zelfs duizenden vliegen tegelijk gebeurd is het een heel anders verhaal. Het is dan niet meer een onschuldige vlieg, maar het is een hele zwerm vliegen die het wonen of werken in je huis of bedrijf onmogelijk maken. Gelukkig staan wij voor je klaar!

Overlast door vliegen

Vliegen kunnen naast hun irritante gezoem ook nog andere overlast veroorzaken. Deze overlast is een stuk serieuzer en kan je gezondheid aantasten. Zo kunnen vliegen jouw voedsel besmetten met bacteriën, virussen en schimmels. Wanneer jij dit niet door hebt en het voedsel vervolgens opeet kan je goed ziek worden. Als je dat al vies vind klinken dan kun je het volgende beter niet lezen. Vliegen poepen namelijk op iedere plek waar ze landen. Dit kan op jouw bijzettafeltje zijn, maar dus ook op jouw arm als er eentje dapper genoeg is om daarop te landen. Dit is natuurlijk enorm onhygiënisch. 

Tips om zelf vliegen te bestrijden

Wanneer je last hebt van een vliegenplaag wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Je kunt misschien geen klanten meer ontvangen in de bedrijf, of je slaapt al 2 dagen bij je ouders omdat je je eigen huis niet meer in kunt door de vliegen. Speciaal voor deze mensen hebben wij de beste tips om vliegen te bestrijden verzameld. 

  • Spuit insectenspray in verschillende hoeken van de kamer. Lees wel goed de gebruiksaanwijzing voor eventuele gevaren.

  • Hang kleeflinten in de kamer op om de vliegen te vangen. De vliegen, vliegen tegen de plakkerige lint aan en kunnen vervolgens niet meer verder vliegen en jou irriteren.

  • Maak een vliegenval door stroop of honing in een bakje te doen en dit bij de vliegen neer te zetten. De vliegen zullen de zoetigheid willen drinken en komen vast te zitten.

  • De meest klassieke oplossing is natuurlijk de vliegenmepper. Pas bij het meppen van de vliegen echter wel op waar u de vliegen dood slaat. Het bloed van de vliegen kan namelijk moeilijk schoon te maken zijn. 

Hulp van een professionele vliegenbestrijder

Wanneer je na al deze tips nog steeds niet kunt slapen van het constante gezoem, dan is het tijd om een professional in te schakelen. Een professionele vliegenbestrijder van Beestjes Kwijt beschikt over een aantal verschillende technieken om de vliegen optimaal te kunnen bestrijden. Hij bestrijdt de vliegen en zorgt er zo goed mogelijk voor dat ze niet meer terug komen. Naderhand geeft hij je een aantal handige tips die in jouw specifieke situatie het beste werken tegen de vliegen. Geïnteresseerd? Bel of mail hem dan zeker!

https://beestjeskwijt.nl/ongedierte/vliegen-bestrijden