Toneel groep helvetia
Image default
Woning en Tuin

Afgebroken sleutel in je slot?

 

Je komt thuis en steekt je sleutel in het slot. Je draait je sleutel, maar het gaat stroef. Met wat druk hoop je toch je deur open te krijgen. Maar dan breekt je sleutel doormidden. De helft van je sleutel zit ook nog eens in het slot, wat nu? In de kou denk je na over alle mogelijkheden, maar niets lijkt te werken. Bovendien zijn de kinderen over een half uur vrij van school. Gelukkig is er geen reden tot paniek, want bij Slotenprobleem Kwijt nemen wij een deel van uw zorgen uit handen..

Wat kun je zelf al doen wanneer je sleutel is afgebroken?

Wanneer je sleutel afbreekt, kun je eerst proberen om op een andere manier binnen te komen. Vooral wanneer je kleine kinderen hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk weer binnen te kunnen komen. Met deze aanwijzingen kom je wellicht al een stuk verder:

 • Heb je een achterdeur en kun je via de achterdeur naar binnen?

 • Heb je ergens een reservesleutel verstopt? 

 • Staat er ergens een raampje op een kier waardoor je naar binnen kunt?

 • Kun je met een voorwerp de deurklink via de brievenbus open klikken?

Mochten deze tips toch niet werken? Dan is het verstandig om een slotenmaker in te schakelen. Bij Slotenprobleem Kwijt werken we met lokale slotenmakers. Hierdoor staat jouw lokale slotenmakers zo bij jou aan deur. 

Wat kan een slotenmaker voor mij betekenen?

Wanneer je zelf aan de slag gaat om de afgebroken sleutel uit het slot te prutsen, richt je vaak meer schade aan. Daarnaast is het zo dat wanneer je toch de afgebroken sleutel uit het slot krijgt, je slot niet meer goed werkt en daardoor niet meer veilig is. Dit kan in de toekomst weer zorgen voor een afgebroken sleutel en in het ergste geval zelfs een inbraak. Schakel daarom de hulp van onze slotenmakers in, want zij:

 • Werken op iedere situatie anders. Dit doen ze door van tevoren de nodige vragen te stellen zodat ze een beter beeld krijgen van jouw situatie.

 • Beschikken over de beste en nieuwste gereedschap zodat jouw slotenprobleem snel verholpen wordt.

 • Doen nooit iets zonder het met jou te overleggen. Dit zodat jij altijd weet waar je aan toe bent. Goede communicatie staat bij ons voorop.

Wat zijn de kosten voor het openen van een slot?

Doordat een slotenprobleem per situatie kan verschillen, werken wij niet met een vast tarief. Wel kunnen wij een indicatie geven van de kosten door met elkaar in gesprek te gaan. De kosten worden dan bepaald aan de hand van:

 • Je woon/werkplaats 

 • Betreft het een calamiteit?

 • De benodigde materialen en arbeidsuren

 • Ernst van het probleem

Hoe voorkom je een afgebroken sleutel in de toekomst?

Wanneer een sleutel al behoorlijk wat jaren meegaat, kan deze vroeg of laat een keer afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer uw slot wat stroef werkt. Wanneer je hier druk achterzet kan je sleutel binnen de kortste keren afbreken. Ook het verkeerd insteken van de sleutel in het slot kan ervoor zorgen dat je sleutel afbreekt. Wees dus altijd voorzichtig wanneer je je deur wil openen. 

Neem contact op met jouw lokale slotenmaker

Is dus jouw sleutel afgebroken of sta je bijvoorbeeld buitengesloten? Neem dan gelijk contact op door te bellen of te mailen. Wil je meer informatie over onze werkwijze of ben jij benieuwd hoe andere klanten onze service hebben ervaren? Neem dan een kijkje op https://slotenprobleemkwijt.nl/. Jouw lokale slotenmaker wacht al op jouw telefoontje!