Toneel groep helvetia
Image default
Zorg

Fysiotherapie kiezen wanneer je een sportblessure hebt een slim plan?

Iedereen raakt wel eens gewond. Zelfs met de beste technologie uiteindelijk, is je lichaam nog steeds degene die je elke beweging controleert. De fancy gadgets zijn gewoon vormen van hulpmiddelen die de impact of de kans op de onvermijdelijke pijnen tot een minimum beperken.

Trainen met een coach, proberen te lopen met een mooie vorm, rekken voor-en-na trainingen, een of andere manier, ergens langs die lijn, heb je de neiging om krampen te krijgen, hamstring pulls, enz. Menselijke vergissing elke dag, je kunt nooit ontsnappen aan blessures, hoe goed je ook bent.

Er zijn drie belangrijke redenen waarom sporters voor fysiotherapie moeten gaan. Het geeft een goede behandeling van de blessure, helpt bij een sneller herstel en draagt bij aan de prestaties. Therapie in Eindhoven bijvoorbeeld waar je in de grote stad voortaan met iedere blessure terecht kunt. Woon je hier nou niet in de buurt? Zoek dan op Google om erachter te komen waar je het dichtste bij een behandeling kunt krijgen. 

Fysiotherapeuten kunnen de juiste behandelingen bieden voor snel herstel

Fysiotherapie helpt om de specifieke verwondingen goed te behandelen. In Core training wordt het letsel eerst geïdentificeerd door de fysiotherapeut, uitgelegd aan de klant aan de hand van grafieken, diagrammen en ten slotte, hoe u uw letsel op afstand kunt houden. Massages worden gegeven aan het deel waar het pijn doet om het doel te optimaliseren. Tips over stretching en de verschillende soorten worden aan de sporter gegeven zodat hij/zij het zelf thuis kan doen.

Fysiotherapie kan de uitkomst bieden

Het belang van fysiotherapie bij het herstel van een blessure kan niet genoeg worden benadrukt; het kleinste letsel reageert positief op fysiotherapie en zelfs ernstig letsel kan veilig en snel genezen zonder dat er andere hulpmiddelen of behandelingen nodig zijn. Maar met fysiotherapie wordt het hele proces versneld en komt u sneller weer op het spoor.

Bijvoorbeeld, mensen die lijden aan rugpijn moedigt fysiotherapie aan omdat het snellere verlichting geeft en het herstel van de patiënt vergemakkelijkt door middel van massage, gemakkelijk te oefenen oefeningen en rekken, warmtetherapie en tractie. Fysiotherapie besteedt niet alleen aandacht aan het verlichten van de pijn, maar ook aan het voorkomen van verdere blessures.

Vroeger was fysiotherapie nog niet zo populair

Eerder gaven artsen en medische instellingen de fysiotherapie niet de nodige erkenning, vanwege het brede aanbod van beschikbare hulpmiddelen (voorgeschreven of gekocht) en ook vanwege wantrouwen. Niet iedereen voelt zich prettig bij fysiotherapie, omdat ze het misschien als ‘nutteloos’ ervaren of “hoe kan een paar massages mijn blessure laten genezen”! Hoewel ze soms discussiëren over het belang van fysiotherapie, zijn zowel de zorgprofessionals als de patiënten bereid om het te gebruiken om het herstel te bevorderen.

Is het verstandig om te kiezen voor fysiotherapie als je een blessure hebt?

Volgens mij wel, ja. Ga er tenminste één of twee keer per jaar voor. Ook al heb je geen grote of kleine verwondingen, de spieren in je lichaam hebben de neiging om zich uiteindelijk aan te spannen en dit zal leiden tot een hogere kans op spierkrampen! Fysiotherapie zal je spieren laten ontspannen en het voelt ook goed voor je lichaam!

Ik heb het gevoel dat na wat je jezelf hebt geduwd om te doen en te bereiken, het nogal vermoeiend is voor je lichaam. Dus waarom zou je het niet de welverdiende rust gunnen? Door af en toe een massage te ondergaan, voorkom je ook dat er plotseling blessures ontstaan. Ik denk dat fysiotherapie ook bijdraagt aan uw algehele prestaties. Met de juiste hoeveelheid verhoogt het uw sportprestaties effectiever en kunt u deze ook daadwerkelijk voelen.

https://www.cbtfysio.nl/uploads/AioQvSMr/EmmettTechniek.pdf

Gerelateerde artikelen

Hoe reinig je wasbaar maandverband?