Toneel groep helvetia
Image default
Zorg

Hoe reinig je wasbaar maandverband?

Over duurzame producten wordt steeds vaker nagedacht. Ook wanneer het op producten aankomt die de persoonlijke hygiëne betreffen. Als vrouw wil je veilig en beschermd zijn, maar tegelijkertijd behalve goed voor jezelf ook goed voor het milieu zorgen. Behalve voor de razendsnel in opkomst zijnde menstruatiecups kun je ook kiezen voor wasbaar maandverband. Dit is huidvriendelijker en op de lange termijn financieel aantrekkelijker dan wegwerpmaterialen. Wel rijst daarbij vaak de volgende vraag: hoe reinig je wasbaar maandverband?

De wasprocedure

De vraag over het reinigen van wasbaar maandverband is een heel begrijpelijke. Bij Kaatje Katoen, aanbieder van duurzame verzorgingsproducten voor volwassenen en kinderen, komt deze vraag met grote regelmaat binnen. Wasbaar maandverband kun je tot zestig graden wassen. Bloedvlekken kun je het best wel voorspoelen met koud water. Het best is om biologisch wasmiddel te gebruiken en het toevoegen van wasverzachter te vermijden. Zo gaat wasbaar maandverband het langst mee.

Hoe lang gaat wasbaar maandverband mee?

Herbruikbaar maandverband verwissel je net zo vaak als de wegwerpexemplaren. Begint het wat vochtig aan te voelen? Dan is dit een teken dat het wasbaar maandverband aan vervanging toe is. Uiteraard is de levensduur van deze producten grotendeels afhankelijk van persoonlijk gebruik, maar over het algemeen kan gesteld worden dat je er tot vijf jaar mee doet. Dit komt gemiddeld neer op ongeveer 75 wasbeurten. De levensduur verleng je door het eerder genoemde wasverzachter, maar ook de wasdroger, te vermijden.

Maatschappelijk verantwoorde producten kopen

Kaatje Katoen begon in 1992 als pionier op het gebied van wasbare luiers. Het bedrijf kijkt anno nu met een glimlach naar de alsmaar toenemende vraag hiernaar. We hebben namelijk geen planeet B. Ook de wasbare luiers zijn uiteraard milieu- en gebruiksvriendelijk en gemaakt onder goede omstandigheden. De producten zijn dus ook vanuit dat opzicht op een maatschappelijk verantwoorde wijze tot stand gekomen. Heb je vragen over het gebruik van wasbare luiers bij je kindje? Het medewerkersteam zit klaar om je vragen te beantwoorden!