Toneel groep helvetia
Image default
Internet

Zorg goed voor je tuinkussens in de winter

2020 gaat de boeken in als een van de warmste jaren ooit gemeten. Combineer dit gegeven met het feit dat we ook nog nooit zoveel thuis zijn geweest als in dit jaar door de lockdowns. Het is dan ook logisch dat veel mensen afgelopen jaar geïnvesteerd hebben in tuinmeubels. Met de winter nu toch echt voor de deur is het zaak de kinder tuinstoel, deckchairs of aluminium tuinbanken goed op te bergen, zodat je er ook volgende zomer van kan genieten.

Berg het veilig op

Waarschijnlijk heb je tuinkussens gekocht voor je aluminium tuinbanken. Je doet er dan verstandig aan een opbergbox aan te schaffen. Met een opbergbox tuinkussens waterdicht opslaan is namelijk de logische optie als je de kussens volgend jaar ook nog wilt gebruiken. Een veelgemaakte fout is namelijk de kussens in een zak te stoppen om er de volgende zomer achter te komen dat het weer in de kussens gekropen is.

Maak ruimte in de schuur

Met een opbergbox de tuinkussens waterdicht opslaan is natuurlijk maar een deel van de oplossing. Waar laat je je nieuwe deckchair en kinder tuinstoel? Het antwoord is simpel. Maak nu het nog redelijk lekker weer is buiten tijd om de schuur op te ruimen. Met een beetje passen en meten kan je er in ieder geval voor zorgen dat deze meubels geen last krijgen van winterse buien als ze onbeschermd buiten zouden blijven staan. Dat is nu misschien even een vervelend klusje, maar aankomend voorjaar ben je blij dat je het gedaan hebt.

Concluderend

De investering in tuinmeubels is afgelopen jaar natuurlijk de juiste geweest. Draag dan ook extra zorg voor je nieuwe meubels door over de opslag na te denken. Dit kan je eenvoudig realiseren door het aanschaffen van bijvoorbeeld een opbergbox. Dan nog eventjes de schuur opruimen en je zit gebakken deze winter!

https://tuinbasis.nl