Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

Waarom zou je kiezen voor EPDM?

Waarom zou je kiezen voor EPDM?

Wil je jouw huis opnieuw daken? Bouw je een nieuw huis? Of ben je gewoon op zoek naar andere dakbedekking mogelijkheden? Dan moet je zeker EPDM overwegen. Wij leggen je graag uit wat EPDM is en wat de voor- en nadelen zijn, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Lees dus snel verder!

 

Wat is EPDM?

Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, of te wel EPDM, is een synthetische vorm van rubber. Na het mengen van de verschillende stoffen worden aan dit mengsel roet, zwavel en andere grondstoffen toegevoegd. Dit mengsel wordt verhit tot een extreem hoge temperatuur, waardoor het verandert in een zeer elastisch materiaal: epdm. Eind jaren vijftig werd epdm uitgevonden in het Midden-Oosten. Het moest bestand zijn tegen UV-straling en hoge temperaturen. Het materiaal moest namelijk bestand zijn tegen temperaturen tussen -75 en +125 graden. Ook mocht het niet rijpen of zacht worden bij hoge temperaturen.

 

Waar kun je het voor gebruiken?

Omdat EPDM extreem hittebestendig is en bestand is tegen UV-straling, is het ideaal voor dakbedekking en als ondergrond voor vijvers of waterbassins. Op platte daken wordt EPDM vaak gebruikt in combinatie met grind of een daktuin. Dit zorgt voor een betere isolatiewaarde. Ook voor vijvers biedt EPDM een oplossing. Omdat EPDM waterdicht is en in grote stukken verkrijgbaar, heb je geen last van vijverwater dat door gaten in de bodem van de vijver lekt. Omdat EPDM zeer duurzaam is, zul je ook weinig last hebben van scherpe voorwerpen of takken. 

 

Betaalbaar

Naast de bovenstaande voordelen zijn er nog andere voordelen van epdm daken. In vergelijking met andere soorten dakbedekking is het zeer betaalbaar. De prijs van riet of leisteen is vele malen hoger dan die van epdm. Epdm heeft ook een zeer lange levensduur, die kan oplopen tot 50 jaar indien correct geïnstalleerd. Je kunt EPDM dakbedekking kopen bij EPDM-Tigt.

 

Installatie

Omdat EPDM zeer licht en flexibel is, is het gemakkelijk te installeren op jouw dak of op de bodem van een vijver. Het wordt ook vaak in grote stukken geleverd, zodat je het in één keer kunt installeren en er veel minder risico is op waterschade.

https://www.epdm-tigt.nl/