Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

3 tips om een gezonde leefstijl onder werknemers aan te moedigen

3 tips om een gezonde leefstijl onder werknemers aan te moedigen

Wist je dat een gezonde, fitte en vitale werknemer behoorlijk kan bijdragen aan het succes van jouw bedrijf? Wanneer een werknemer lekker in zijn of haar vel zit, dan heeft diegene meer plezier in het werk, neemt het ziekteverzuim flink af en nemen de presentaties en de productiviteit een ware vlucht. Van een gezonde leefstijl onder werknemers pluk niet alleen jij als werkgever de vruchten, maar uiteraard ook de werknemers zelf én de samenleving als geheel. Genoeg redenen dus om een gezonde leefstijl onder werknemers aan te moedigen. Hieronder drie tips hoe jij dat aan zou kunnen pakken.

 

Voer een fietsplan in

Merk je dat veel werknemers de neiging hebben om snel even de auto te pakken naar het werk, ook al wonen ze op slechts een half uurtje fietsafstand? Probeer het fietsgebruik naar en van het werk dan wat meer te stimuleren door het invoeren van een zogeheten fietsplan. Hierbij biedt je jouw werknemers de mogelijkheid aan om tegen een gereduceerde en daardoor zeer schappelijke prijs een gloednieuwe fiets te kopen waarmee ze dagelijks naar het werk kunnen peddelen.

 

Geef korting op de sportschool

Sporten is gezond. Het zorgt ervoor dat je fit blijft en dat je je energiek voelt. Vooral bij kantoorpersoneel wil voldoende bewegen er nog wel eens bij inschieten. Door een flinke korting te geven op de sportschool (of het zelfs helemaal gratis aan te bieden!) krijg je jouw werknemers gegarandeerd in beweging. Uiteraard is voldoende bewegen en sporten slechts één onderdeel van een gezonde leefstijl. Daarnaast is het belangrijk om voldoende water te drinken (zeker tijdens het sporten!) en gezond en gevarieerd te eten. Laat bijvoorbeeld personaliseerbare sportflessen van Loopper bedrukken en deel deze aan jouw sportende werknemers uit. Zo blijven ze goed gehydrateerd!

 

Zorg voor voldoende gezonde snacks

Wie er een gezonde leefstijl op na houdt, probeert zich zoveel mogelijk aan de Schijf van Vijf te houden. Ongezonde snacks, zoals koeken en chocoladerepen, horen hier natuurlijk niet in thuis. Gezonde snacks staan wél in de Schijf van Vijf. Denk bijvoorbeeld aan een heel kleurenpalet aan fruit. Wil je gezonde en vitale werknemers? Gooi die ongezonde snacks dan snel uit het raam en vervang ze door een gezondere variant! Je werknemers zullen al snel merken dat een stuk fruit eigenlijk net zo lekker is én een stuk gezonder.

 

https://www.loopper.com/