Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

Hoe onderhoud ik mijn gazon na de zomer? Door te verticuteren!

Hoe onderhoud ik mijn gazon na de zomer? Door te verticuteren!

Momenteel is de zomer vol in gang, het zonnetje schijnt bijna de hele dag, het is lekker warm en je ziet overal vogels, jonge dieren en beestjes. Dit betekent ook dat jouw tuin vol in bloei staat. Je hebt afgelopen lente enorm hard gewerkt om een prachtig gazon neer te leggen en daar kun je nu lekker van genieten. Als de zomer straks afgelopen is, begint er echter weer een periode waarin je een aantal belangrijke klusjes krijgt. De groeiperiode van het gazon strekt tot ongeveer oktober en daarna is het aangeraden het gazon te verticuteren. Wat is dit precies en waarom is dit belangrijk? Dat lees je in dit blogartikel!

Wat is verticuteren?

Wanneer het gazon lange tijd in bloei staat ontstaat er een klein laagje dat bestaat uit mossen en dode grassen. Dit laagje zorgt ervoor dat de wortels van het gras minder zuurstof krijgen. Ook de aanvoer van voeding en water kan belemmerd worden. Dit allemaal komt door het dicht geraken van de aarde. Verticuteren is eigenlijk niks anders dan het verwijderen van de viltlaag om er zo voor te zorgen dat het gazon weer voldoende zuurstof krijgt. Door dit op tijd te doen zorg je ervoor dat het gazon op tijd is hersteld van het verticuteren om in het voorjaar weer te groeien. Het gazon heeft namelijk wel een tijdje nodig om te herstellen

Hoe herstelt het gazon?

Het gazon ziet er vaak na het verticuteren een tijdje niet zo mooi uit, omdat er hier en daar wat kale plekjes kunnen ontstaan. Dit kun je gemakkelijk weer herstellen door middel van  het inzaaien van nieuwe graszaden. Deze zaden zullen snel aansluiten op de groei van de andere grassprietjes. Het is ook aangeraden het gazon wat extra te voeden met kunstmest, zo herstelt het nog sneller. Door de kunstmest krijgt het jonge gras extra voedingsstoffen om sneller groot te worden. Na het verticuteren is het ook de bedoeling dat er een korte tijd niet over het gazon heen gelopen wordt om de jonge grasjes niet te vertrappen. Wil jij ook jouw gazon verticuteren? Kijk dan bij Ecostyle voor alle producten die je nodig hebt!

 

https://ecostyle.nl/

Gerelateerde artikelen

Professioneel drukwerk afdrukken doe je bij DrukwerkConcurrent

24high.nl: de beste smartshop van Nederland en Europa

Zo blijf je warm in de kou