Toneel groep helvetia
Image default
Woning en Tuin

Een mooie skelter voor in de zomermaanden

In de zomer begint de vakantie weer voor de kinderen. De kinderen hebben in de zomer vrije tijd om te besteden aan leuke activiteiten buiten. Het is fijn wanneer de kinderen leuk buiten kunnen spelen. Buiten zullen kinderen de meeste ervaring opbouwen doordat er veel nieuwe signalen zijn die niet kunt krijgen wanneer je alleen binnen zit. Voor een kind is het belangrijk om vroeg nieuwe dingen te leren. In de beginnende jaren leert een kind het meest, waardoor het belangrijk is dat je dit goed stimuleert door de kinderen buiten te laten spelen. In de zomer is het weer perfect voor het buitenspelen. Een skelter voor 4 jaar of ouder is een goed middel om kinderen met plezier buiten te laten spelen.

 

Stimuleren van nieuwe dingen leren

Buiten heeft een kind veel stimulans om nieuwe dingen te leren. Denk aan unieke geluiden en beelden die je niet kunt krijgen wanneer je slechts binnen zit. Het is belangrijk dat een kind vroeg begint met het leren van deze nieuwe geluiden en beelden. Een kind wordt slimmer wanneer je al vroeg begint met het zo veel mogelijk laten leren van nieuwe ervaringen. Het is hierbij belangrijk dat je het kind zelf zijn avonturen laat beleven. Zorg er daarbij voor dat het kind de vrijheid heeft om zelf nieuwe dingen te ontdekken. Door zelf dingen te beleven leer je veel beter dan wanneer je dit van iemand anders hoort. Voor het sneller leren is het daarom belangrijk dat kinderen vooral zelf op pad gaan. Je leert het meest van dingen die je fout doet. Het is daarom ook niet erg dat een kind iets fout doet. Maar let er daarbij wel op dat de veiligheid van het kind wordt gewaarborgd.

 

De kinderen veilig laten spelen

Bij het buitenspelen is het natuurlijk ook belangrijk dat de kinderen dit veilig kunnen doen. Zoek plekken op waar kinderen met zo min mogelijk gevaar prettig kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan speeltuinen voor kinderen. Deze zijn speciaal bedoeld voor kinderen om lekker buiten te kunnen spelen. Het is belangrijk dat kinderen niet zomaar op straat gaan spelen. Er kunnen namelijk veel auto’s langskomen in dat is erg gevaarlijk. Zorg ervoor dat de kinderen vrij kunnen spelen, maar houdt wel op een afstandje toezicht zodat je kunt ingrijpen wanneer het nodig is. Het leukste is wanneer de kinderen samen met andere kinderen kunnen spelen.