Toneel groep helvetia
Image default
Woning en Tuin

Vijf factoren waarmee je rekening moet houden met het kopen van een kamerscherm

Wat zijn de vijf factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een kamerscherm koopt? Een kamerscherm is zeer praktisch, maar je maakt er pas optimaal gebruik van als hij past bij jou en je interieur. Daarom volgen hier de vijf factoren waar je aan moet denken bij de aanschaf van je kamerscherm.

De afmetingen van een kamerscherm en je kamer

“Size does matter”, wat betreft kamerschermen. Want een te groot kamerscherm staat meer in de weg dan dat het handig is. Bovendien is een kamerscherm dan te aanwezig in je kamerinterieur. Het kamerscherm kan dan ook het licht in je kamer blokkeren waardoor het donkerder en kleiner aandoet. Meet dus voor aanschaf goed de ruimte op die je hebt voor een kamerscherm.

Gewicht van een kamerscherm een factor om rekening mee te houden bij aankoop

Het ligt een beetje eraan wat je van plan bent met een kamerscherm of deze factor van belang is bij de aanschaf. Krijgt je kamerscherm een vaste plaats voor een langere tijd, dan kan een kamerscherm best wat zwaarder zijn. Verplaats je een kamerscherm veel, dan is het handig dat je kiest voor een kamerscherm met gering gewicht.

Kies de kleur van je kamerscherm

De kleur is iets waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een kamerscherm. Uiteraard moet het matchen met de rest van je interieur. Een kamerscherm in vrolijke kleuren kan een wat saai interieur opvrolijken. Je kunt dus met een nieuw kamerscherm en bijvoorbeeld wat kussens in dezelfde kleur de sfeer in een kamer helemaal veranderen.

Materiaal

Kamerschermen worden van diverse materialen gemaakt. De authentieke Japanse kamerschermen zijn van hout en rijstpapier gemaakt. Dit zijn mooie materialen, maar bijvoorbeeld canvas wat tegenwoordig vaak gebruikt wordt, is veel steviger. Je hebt ook kamerschermen die van hout gemaakt zijn. Deze zijn doorgaans wat zwaarder dan de canvas kamerschermen. Ze houden geluiden ook beter tegen. Hout is een mooi materiaal in interieur vol natuurlijke elementen.

Een factor van belang voor het kopen van een kamerscherm: waterbestendigheid

Het is fijn als een kamerscherm makkelijk schoon te houden is. Is het bijvoorbeeld waterbestendig? De Japanse kamerschermen met rijstpapier zijn dat maar in beperkte mate. Canvas is doorgaans waterbestendig en kan ook goed stofvrij worden gehouden, evenals de houten kamerschermen.

https://www.canvasscherm.nl/kamerscherm/kamerschermen-hout/

Gerelateerde artikelen

Hulp bij doorgeslagen stoppen

Een mooie skelter voor in de zomermaanden

Alles wat je moet weten over vliegen bestrijden