Zakelijk auto leasen 

Vrijwel ieder bedrijf heeft een bedrijfsauto. Sommigen hebben zelfs een heel wagenpark. Vroeger werden deze auto’s door het bedrijf zelf aangeschaft. Hiervoor moest geld gereserveerd worden om op het moment dat een auto vervangen moest worden hiervoor voldoende liquide middelen aanwezig waren. Dit kon soms op problemen stuiten als er niet op tijd genoeg geld was. Dan moest een bedrijf naar de bank voor een lening. Als die lening er niet kwam dan kwam de bedrijfsvoering in gevaar. Nu wordt vaak gekozen voor operational lease. Dit is voor bedrijven zeker financieel gezien veel overzichtelijker.

Welke auto’s zijn populair om te leasen? Er zijn verschillende merken auto’s die populair zijn om te leasen. Als je kijkt naar de bedrijfsauto’s dan kiezen veel ondernemers bij voorbeeld voor Ford Transit Connect lease. Dit is namelijk een zeer betrouwbare auto met een grote laadruimte. Hij is dus voor diverse bedrijven probleemloos inzetbaar. Grote bedrijven kunnen deze auto zelfs in een door hen gewenste kleur laten leveren. Maar ook als je kiest voor “gewoon” zwart, blauw of rood kun je een eigen draai aan de auto’s geven door ze te voorzien van je bedrijfsnaam of logo. Zo zijn de bedrijfswagens direct herkenbaar als ze op de weg zijn en fungeren op deze manier als gratis extra reclame voor de onderneming.

Geen grote vervangingsoperaties meer Sinds leasen algemeen inburgerde bij bedrijven zie je dus niet meer dat er een flinke investering wordt gedaan voor de vervanging van een deel van het wagenpark. De auto’s gaan na afloop van de leaseperiode terug naar het leasebedrijf en er worden nieuwe bestelwagens geleverd. Voor het bedrijf geen grote investering ineens, maar voortzetting van de leasecontracten, wellicht met een kleine aanpassing in het bedrag. Dit is boekhoud technisch natuurlijk ook een stuk overzichtelijker.

https://www.autoleasecentrale.nl/