Toneel groep helvetia
Image default
Auto's en Motoren

veiligheidssystemen

De keuze is reuze als je een nieuwe ŠKODA samenstelt. Grotere velgen, sportieve accenten, geavanceerde rijhulpsystemen – tegen meerprijs kan bijna alles. Tegelijkertijd zijn een heleboel features standaard. Voor deze veiligheidssystemen betaal je geen euro extra.

Front Assist

Om aanrijdingen in de stad te voorkomen, houdt ŠKODA Front Assist continu een oogje in het zeil. De slimme rijassistent is alert op plotseling opduikende auto’s, fietsers en voetgangers. Hij kan de auto zelfstandig tot stilstand brengen met een rem-ingreep.

6 of meer airbags

In elke nieuwe ŠKODA zitten altijd zes of meer airbags. De FABIA heeft er zes (2x voor, 2x zij, 2x gordijn), alle andere modellen beschikken over zeven stuks. Die extra airbag is een knie-airbag voor de bestuurder, of in het geval van de ENYAQ iV een airbag tussen de voorstoelen. Het maximaal aantal airbags is negen. Daarvoor moet je achterbank opwaarderen met zij-airbags.

LED-dagrijverlichting

In de schemering zie je regelmatig automobilisten zonder licht rijden. Weten ze dan niet dat autoverlichting ook bedoeld is om gezien te wórden? De stoere LED-dagrijverlichting van elke nieuwe ŠKODA zal andere weggebruikers zeker opvallen.

Lekker in je vel

Zelfs de voordeligste ŠKODA beschikt over een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Hiermee kun je zo hoog of laag zitten als je zelf prettig vindt. Om te voorkomen dat het zweet je uitbreekt in de zomer en de ramen beslaan in de winter, voorziet ŠKODA elke auto van airconditioning.

Andere veiligheidsfuncties die er gewoon op zitten, zijn twee lifehammers, Isofix-bevestigingspunten op de achterbank en een waarschuwingssysteem voor het dragen van de veiligheidsgordels.

eCall of noodoproep

Sommige functies van je auto hoop je nooit nodig te hebben. Zoals de automatische noodoproep eCall. Dit veiligheidssysteem is sinds 2018 verplicht in de EU op nieuwe auto’s. Bij een zwaar ongeval belt het automatisch met de noodoproepcentrale en bij een licht ongeval kun je zelf op de SOS-knop drukken. Voor eCall hoef je geen dienst of abonnement af te sluiten, de functie is bij aflevering al geactiveerd.

Heeft jouw ŠKODA naast de verplichte SOS-knop ook knoppen met een ‘i’ of een steeksleutel? Dan kun je met de eerste iemand al je autovragen stellen en met de andere bel je de reparatiedienst. Beide werken alleen als de optionele ŠKODA Connect-diensten actief zijn.

Hill Hold Control

Doordat Nederland zo plat is als een pannenkoek, zijn we niet gewend om op een helling te starten. Hill Hold Control wordt actief vanaf een hellingshoek van vijf procent en voorkomt dat de auto achteruit rolt. Wanneer je het rempedaal loslaat, houdt het systeem de druk in het remsysteem ongeveer 2 seconden vast. Genoeg tijd om op te trekken. Hill Hold Control is standaard op alle ŠKODA-modellen met een DSG-automaat (en de ENYAQ iV).

Private Lease

Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. En mocht u dan onverhoopt toch pech krijgen, dan kunt u rekenen op pechhulp.

De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen voor eigen rekening. Er zijn een aantal aanvullende diensten die niet standaard bij de prijs zijn inbegrepen, maar die wel aangeschaft kunnen worden. Bijvoorbeeld winterbanden. Indien gewenst, dan zijn deze op te nemen in de leaseovereenkomst. Via Private Lease rijdt u veilig, verantwoord en vertrouwd in een nieuwe auto. Met eerlijke voorwaarden en een bescherming tegen te hoge financiële lasten.

Opkomende merken om te leasen:

De Leasemaatschappij koopt de auto en hij blijft hun bezit. Jij houdt je spaargeld dus lekker voor jezelf en hoeft je niet druk te maken over het verkopen of inruilen van je auto. Aan het eind van de overeenkomst lever je de auto weer in en kies je weer een nieuwe.

U bepaalt zelf de looptijd en het aantal kilometers per jaar. Bovendien zitten vrijwel alle autokosten inbegrepen bij het maandbedrag. Kiest u voor Private Lease dan, gaat u geheel zorgeloos rijden in de auto van uw dromen. Iedereen met een in Nederland geldig rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

Keurmerk Private Lease

Erkend private lease aanbieders zijn  in het bezit van het Keurmerk Private Lease. Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een privé leasecontract af te sluiten. Het keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikt het keurmerk uit. Als aanbieder van privé lease word je uitgebreid getoetst voordat we het keurmerk kregen. In de Algemene voorwaarden zijn eerlijke spelregels opgesteld. Zo kun je met een gerust hart kiezen voor Privé Lease.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Private lease-auto’s vergelijken biedt dan uitkomst. Filter in een private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. 

De kosten van private lease zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type auto en de leaseperiode. Kies je voor private lease van een elektrische auto, dan zijn de maandelijkse kosten meestal hoger dan hetzelfde model auto dat op brandstof rijdt. Ook tussen het private leasen van een automaat en een handgeschakelde auto zitten verschillen in prijs. Als je een private lease-aanbieding kiest, bespaar je ook weer wat geld door de korting die je krijgt.