ECU- of elektronische besturingseenheid is een computercircuit, meestal een op transistor gebaseerde, die de werking van een voertuigmotorbesturingseenheid (ECU) regelt.

Het maakt de motor inactief en laat het stuurprogramma de uitvoering van de motor moduleren. ECU is het hart van elke brandstofgedreven motor, omdat het de hoeveelheid brandstof die per cyclus regelt en ook de brandstofconditie bewaakt. Wanneer een wijziging moet worden aangebracht in de motorbesturingseenheid, zoals een nieuwe beperkingsklep of een filterverandering, interpreteert de ECU de wijzigingen en vertelt de motorcontrole-eenheid wat u dienovereenkomstig moet doen. ECU is zeer complex, waardoor het erg belangrijk is dat alle mogelijke fouten vooraf worden opgelost. Dit vereist een gedisciplineerde aanpak door de ingenieurs om de stabiliteit van de ECU te waarborgen, daarom kiezen veel mensen ervoor om af te stemmen als hun manier om hun auto’s aan te passen.

 

Chip Tuning is ook bekend als ECU-afreming, turbo-fitting of ecu-tuning en is in feite gebruik van een software om de specificaties van de motorbesturingseenheid te wijzigen. Hiermee kunt u de auto optimaliseren, de kracht verhoogt, zijn brandstofverbruik verbetert en een concurrentievoordeel krijgt ten opzichte van andere auto’s op straat. Het grootste voordeel van deze methode is dat het zeer betrouwbaar en efficiënt is, waardoor u de best mogelijke resultaten geeft zonder dat u te veel geld moet betalen of veel tijd en moeite verspild.

In feite beschouwen de meeste enthousiastelingen dit als hun meest aangename en belonende hobby.

 

Er zijn verschillende voordelen van het doen van motoraanrapping / chip-tuning. Afgezien van het redden van veel geld, kunt u veel extra pk van uw auto afleiden. Dit zal zich vertalen naar een betere controle tijdens uw dagelijkse aandrijvingen, verhoogde kilometers, beter brandstofverbruik en een beter crashtestrecord. U zult ook in staat zijn om de kansen te verminderen om in een kostbaar en schadelijk ongeval te komen, omdat het risico van een fenderbuiger op een normale straat veel lager is met motorting / chip-afstemming.

 

Wanneer je chiptuning uitvoert, zijn er verschillende dingen om te onthouden. De eerste is om ervoor te zorgen dat u alle hulpmiddelen en componenten voor de taak hebt voordat u begint. Zonder deze heeft u een moeilijke tijd om wijzigingen aan te brengen en kan zelfs sommige delen van uw motor beschadigen. Het beste wat u wilt doen, is om een volledige lijst te maken van de tools en componenten die u nodig hebt, zodat u een checklist kunt maken terwijl u mee gaat.

 

Een ander ding om te onthouden is om een breed scala aan tests uit te voeren om erachter te komen welke problemen u belemmeren van het bereiken van de beste resultaten. Je moet controleren op veel voorkomende problemen zoals slechte luchtdruk, slechte koelvloeistof en vuile oliepan. Je moet ook controleren op andere gangbare dingen zoals slechte timing, overmatige slijtage en scheur, en losse bouten en gewrichten. Na het afzonderlijk testen van elk van deze systemen, kunt u bepalen welke de oorzaak is van het probleem. Nadat je het probleem hebt bepaald, kun je het werken aan het afstemmen en uiteindelijk het slechte systeem vervangen.

 

Terwijl de chiptemming een motor zijn voordelen heeft, zijn er ook veel nadelen. Een van de belangrijkste nadelen is dat het kennis van de werking van de motor vereist en hoe het werkt. Zonder juiste kennis, kunt u uiteindelijk meer schade aanrichten dan goed voor uw motor, waardoor het mogelijk schadelijk is voor de reparatie. Sommige mensen kunnen overwegen om een professional te hebben om deze procedure uit te voeren, maar het is veel handiger en kostenefficiënt om het zelf te doen. Als u van plan bent om uw motor te wijzigen, moet u zeker zijn dat u de juiste hoeveelheid informatie over de procedure krijgt, om onnodige complicaties te voorkomen.

Klik hier voor alle details Chipperformance.nl