Toneel groep helvetia
Image default
Woning en Tuin

Het toneel voor een tafel

Bij een toneelstuk dat zich afspeelt in vroegere tijden, zoals de Middeleeuwen of latere tijdperken is een antieke kloostertafel een must-have voor scenes die zich afspelen in kloosters of kastelen. Voor diverse toneelstukken zijn robuuste eikenhouten tafels gebruikt met een klassieke stijl, om zo de sfeer van de vroegere tijd na te bootsen en het decor tot leven te brengen. De kloostertafel vertegenwoordigt een stuk geschiedenis en speelt zelfs in de tegenwoordige tijd nog een belangrijke rol bij de inrichting van veel huizen.

In het toneelstuk Hamlet speelde de kloostertafel nog een zeer significante rol, in scene twee van het eerste bedrijf spreekt Hamlet met zijn adviseurs over allerlei belangrijke zaken in het land aan een mooie kloostertafel, waardoor het belang hiervan in de geschiedenis duidelijk wordt. In de eerste scene van het derde bedrijf raadt Hamlet zelfs aan Ophelia aan om naar een klooster te gaan, duidelijk een knipoog naar de robuuste kloostertafel. 

Deze robuuste kloostertafels die vaak terugkomen in deze toneelstukken zijn ook verkrijgbaar voor je eigen woning of kantoor. Op Tafels99.nl zijn diverse soorten kloostertafels / kasteeltafels verkrijgbaar om ook in je eigen huis een Middeleeuwse sfeer te creëren en je thuis te wanen in vroegere en, volgens sommigen, betere tijden. Geniet van het authentieke gevoel en ga zelf de tafels eens bekijken in de showroom in Zevenaar, misschien schuilt er in jou ook wel een koning, ridder, monnik of een unieke kantoorklerk.

Bekijk direct het hele assortiment aan kloostertafels van verschillende soorten en maten en vind een geschikte tafel voor jouw ruimte!

https://www.tafels99.nl/