Sinds 2018 werk ik als au pair voor een gezin in Frankrijk. Ik ben dol op de Franse cultuur en natuur. Ik vind het dan ook heerlijk om met de kinderen een roadtrip te plannen als vakantie. Dit jaar gingen we langs route du soleil.

B&B nabij Nancy

De kinderen kozen La Perle d’Anrosey, een B&B nabij Nancy. De B&B lag dichtbij de snelweg. Dus dat kwam voor onze roadtrip goed uit. Maar als je eenmaal op het terrein aankwam, vergat je de hele autoweg. Het was alsof je in een van de romans van Jane Austin zat. De B&B, of Hotel bij Nancy had een landelijke sfeer, maar straalde tegelijkertijd ook luxe uit. Elke slaapkamer was stijlvol ingericht en had een mooi uitzicht

Planning met kinderen

Als je met kinderen op vakantie gaat, kan het een hele uitdaging zijn. Mijn oppas kinderen zijn gewend aan het vele reizen. Onderweg verzinnen we spelletjes en als we eenmaal op locatie zijn aangekomen, dan mogen de kinderen twee activiteiten bedenken wat ze willen doen. Zo wilden de kinderen graag een mooie, lange fietstocht maken. Ik had ze een paar maanden geleerd hoe ze moesten fietsen. Nu konden ze het eindelijk in de natuur proberen. En na een lange autorit moet je natuurlijk je benen strekken! De overnachting langs route du soleil had nog meerdere voordelen. Het historische plaatsje Diderot en de Abdij van Auberive lagen vlakbij de B&B nabij Nancy. Zo kregen de kinderen ook een beetje geschiedenis mee.

Franse cultuur met een beetje Nederlands

Wat ik ook erg leuk vond aan de B&B vlakbij Nancy, was dat het Nederlandse eigenaren had. De kinderen konden voor het eerst een beetje Nederlands spreken met andere mensen, naast mij. De gastheer en gastvrouw waren erg geduldig met ze, dat was erg leuk om te zien. Deze B&B is zeker een aanrader.

https://laperledanrosey.nl/