Toneel groep helvetia
Image default
Woning en Tuin

Bedwantsen herkennen en bestrijden

Je hebt wel eens last van rode bultjes op je armen en rug als je wakker word. Je gaat op onderzoek uit en vindt een paar witte puntjes in je bed. Zijn het bedwantsen of is het iets anders? We snappen heel goed dat je eerst zeker wilt weten waar je last van hebt. Daarom lees je in deze blog hoe je bedwantsen en hun beet kunt herkennen. 

Bedwantsen herkennen

Twijfel je nu of je last van bedwantsen hebt? Dan ben je niet alleen. De beten van bedwantsen lijken namelijk sprekend op die van vlooien of muggen. Om er zeker van te zijn dat het om bedwantsen gaat is het goed om je bed eens te controleren. Zie je kleine bloedvlekjes op je lakens? Dit zijn waarschijnlijk geplette bedwantsen, een goede indicatie van bedwantsen dus. Ook zwarte puntjes op je lakens is een teken van bedwantsen. Dit zijn namelijk de uitwerpselen van de bedwantsen. Om verwarring met vlooien te voorkomen kun je eens een tijdje je bed in de gaten houden. Zie je beestjes vliegen of springen? Dan weet je dat je geen bedwantsen hebt. Bedwantsen kunnen namelijk alleen maar kruipen.

Bedwantsen beet herkennen

Bedwantsen beten lijken veel op de beten van vlooien of muggen. Hoe kan je ze dan toch onderscheiden? Hieronder lees je een lijstje van alle kenmerken van een bedwantsenbeet:

  • Rode bultjes op je huid

  • Deze bultjes jeuken enorm

  • De bultjes zitten vaak op een rijtje van 4 of 5 bultjes naast elkaar

  • De beten van bedwantsen komen vooral op je armen, benen, nek en rug voor. 

Hoeveel last je hebt van bedwantsenbeet is per persoon verschillend. Sommige merken het al na een uur, anderen pas na een week. Mensen die allergisch zijn voor insecten beten krijgen over het algemeen een extremere reactie op de beten. Hebben jouw rode bultjes nu precies deze kenmerken en ben je allergisch voor insectenbeten? Dan is het altijd verstandig om bij je huisarts langs te gaan. 

Bedwantsen professioneel bestrijden

Wil je jezelf slapeloze nachten en misschien zelfs een doktersbezoek besparen? Laat je bedwantsen dan bestrijden door een professional. Onze bestrijders hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring in het bestrijden van bedwantsen. Ze hebben dan ook professionele middelen tot hun beschikking om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Naderhand krijg je ook nog eens advies en tips over hoe je voortaan de bedwantsen buiten kunt houden. Heb je nu last van bedwantsen? Twijfel niet langer en laat de bedwantsen bestrijden door jouw lokale bestrijder. Bel of mail hem nu voor een afspraak!

https://bedwantsenbestrijden.com/