Toneel groep helvetia
Image default
Woning en Tuin

Rioolproblemen, al je plannen vallen zomaar in het water

Rioolproblemen kunnen voor enorm veel overlast zorgen. We zijn namelijk gewend om dagelijks gebruik te maken van ons toilet, de douche en onze vaatwasser. Wanneer deze ineens wegvallen kan dat voor veel overlast zorgen. Om deze problemen buiten de deur te houden kun je zelf al een aantal dingen doen. Hieronder lees je meer.

Gevolgen van een verstopping

Wanneer je riool verstopt is kan het afvalwater niet meer goed, of helemaal niet meer wegstromen. Je kunt natuurlijk wel raden dat dit voor problemen gaat zorgen. Omdat het water niet weg kan zal het omhoog komen. Als je geluk hebt komt het water niet boven de rand van je wc of wasbak. De pechvogels komen met een nieuw probleem te zitten, waterschade. Als het water over de rand stroomt komt het in je huis of bedrijfspand terecht wat voor veel schade kan zorgen. Een ander gevolg van een verstopping is ongedierte. Ongedierte komt op het water en de geur van een verstopping af. Dan heb je er dus ineens een nieuw probleem bij.

Hoe kun je zelf je riool reinigen?

  • Sifon reinigen

De verstopping je wasbak zit vaak in de sifon onder de wasbak. Om deze te reinigen moet je niet vergeten om er een emmer onder zetten om het overtollige water op te vangen. Vervolgens kun je de sifon los draaien en helemaal schoon maken. 

  • Reinigen met soda en kokend water

Het is slim om je afvoeren regelmatig te reinigen met soda en kokend water. Deze oplossing zorgt er namelijk voor dat vetresten en andere troep loskomen uit je riolering. Dit kan een grotere verstopping voorkomen.

  • Chemische ontstoppingsmiddelen

Sommige bedrijven bieden chemische ontstoppingsmiddelen aan om je afvoeren mee te ontstoppen. Dit raden wij met klem af. Chemische ontstoppingsmiddelen kunnen je afvoeren namelijk ernstig beschadigen en voor nog grotere problemen zorgen. Ook kan je er fysieke verwondingen aan oplopen.

 

Zelf kan ik de verstopping niet verhelpen, help!

Heb je alles al geprobeerd en komt de ontstopping maar niet los? Dan is het tijd om een rioolspecialist in te schakelen. Via Rioolprobleemkwijt vind je een professionele vakman bij jou in de buurt. Hij kan je verstopping binnen 24 uur oplossen voor een eerlijke prijs. Twijfel dus niet langer en bel meteen jouw lokale vakman. Bel je liever niet? Dan kun je natuurlijk ook gewoon het contactformulier invullen.

Gerelateerde artikelen

Bescherming tegen inbraak en diefstal bij Tiny Houses

Alles wat je moet weten over vliegen bestrijden

De processierups is weer in het land