Toneel groep helvetia
Image default
Kinderen

Redenen waarom je zijwieltjes voor de fiets van je kind zou moeten gebruiken

Redenen waarom je zijwieltjes voor de fiets van je kind zou moeten gebruiken

Als je je afvraagt ​​of zijwieltjes een goed idee zijn voor een goedkope kinderfiets, dan ben je vast opgelucht dat dat zo is. Zijwieltjes zijn een uitstekende manier voor je kind om zelfstandig te leren rijden en balanceren zonder bang te zijn om eraf te vallen. Het voorkomt dat ze tegen dingen aan botsen die ongelukken en verwondingen kunnen veroorzaken. Je hoeft je geen zorgen te maken over balanceren of omvallen, omdat de wielen ze rechtop houden totdat ze klaar zijn om zonder te rijden.

Geeft een kind het vertrouwen en de onafhankelijkheid om op de fiets te verkennen

Zijwieltjes geven een kind het vertrouwen en de onafhankelijkheid om op de fiets te verkennen. Een groot deel van het leren fietsen is het ontwikkelen van hun evenwichtsgevoel. Wanneer zijwieltjes worden gebruikt, kan het kind het rijden oefenen zonder zich zorgen te hoeven maken over het evenwicht. Dit stelt hen in staat om hun vertrouwen in het rijden op te bouwen, waardoor ze sneller leren.

Voorkomt dat er ongelukken gebeuren

Naast de veiligheidsfactor zijn zijwieltjes ook handig om je kind te helpen zelfstandig te leren fietsen. Als je kind moeite heeft met het balanceren op zijn fiets, dan is het misschien tijd om hem wat steun te geven met zijwieltjes. Zijwieltjes kunnen ongelukken helpen voorkomen en kinderen helpen om veilig en zelfverzekerd te leren fietsen en fietsen. Zijwieltjes worden vaak bij aankoop bij de fiets geleverd of je kunt met je crossbody telefoontasje naar een fietsenwinkel gaan en ze daar kopen.

Je kind kan gemakkelijk zelf fietsen

Kinderen vallen eerder van hun fiets als ze geen zijwieltjes gebruiken. Dit komt omdat het rijden zonder deze wieltjes betekent dat het kind moet balanceren, wat voor sommige kinderen moeilijk kan zijn. De zijwieltjes voorkomen dat ze eraf vallen. Zijwieltjes zijn veiliger dan zonder zijwieltjes rijden, omdat je kind hiermee leert balanceren voordat het zonder zijwieltjes gaat rijden. Kinderen hebben niet zoveel controle over hun lichaam als volwassenen. Ook al lijkt het misschien een onnodige voorzorgsmaatregel, als je een tijdje zijwieltjes gebruikt, zal je kind in de toekomst een betere rijder worden. Ze zullen ook meer opgewonden zijn om elke dag te fietsen, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken dat ze van hun fiets vallen. Nadat je thuiskomt van je werk met je laptop rugzak, kun je tijd met je kind doorbrengen door met ze te fietsen.

 

Wanneer moet je de zijwieltjes van je kind verwijderen?

Je dient de zijwieltjes te verwijderen wanneer je kind in een rechte lijn kan fietsen. Dit betekent dat ze op de fiets moeten kunnen starten, stoppen en draaien. Rond de leeftijd van vijf of zes jaar zijn kinderen over het algemeen klaar om op een fiets zonder zijwieltjes te rijden. Op deze leeftijd moeten ze zelfstandig kunnen balanceren en trappen. Als je kind dit nog niet kan, kan het verwijderen van de zijwieltjes frustratie in plaats van opwinding veroorzaken. Ze moeten dus eerst weten hoe ze hun gewicht in evenwicht kunnen houden terwijl ze trappen zonder om te vallen. Zodra ze dit alleen kunnen, kun je de zijwieltjes verwijderen.