Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

2x Geluiddempende vloeren

Woon je in een gehorige woning of in een appartement met boven- en onderburen? Dan kan dat zorgen voor geluidsoverlast. Dat is natuurlijk erg vervelend voor jouw buren, maar ook voor jou zelf. Een goede geluiddempende vloer kan veel geluid wegnemen en overlast voorkomen. Overweeg je om een nieuwe vloer aan te schaffen en ben je benieuwd welke vloeren geluiddempend zijn? Lees dan verder en kom erachter! 

Tapijt 

Een vloer van tapijt is de beste optie als je een geluiddempende vloer in huis wil. Het stof absorbeert de geluidsgolven en versterkt ze niet, zoals tegels dat wel kunnen doen. Het tapijt zorgt ervoor dat het geluid niet wordt doorgegeven naar de onder verdieping. Ook dempt het tapijt het geluid in de hele ruimte, ideaal als je vaak met veel mensen thuis bent. Een ander voordeel aan tapijt is dat het fijn aanvoelt en het de warmte goed vasthoudt. Kinderen kunnen uitgebreid op de grond spelen, zonder zich te bezeren aan een harde vloer. Het nadeel aan tapijt is dat er snel vlekken op kunnen komen, die moeilijk te verwijderen zijn. Een vloer van tapijt is dus niet geschikt als je een huishouden hebt met kleine kinderen of huisdieren. 

Pvc-vloer 

Een pvc-vloer is de populairste vloer van dit moment en dat is niet voor niets. Deze vloer is zeer geluiddempend en voelt erg zacht aan. Een ander voordeel is dat de vloer waterresistent is en makkelijk schoon te maken is. De perfecte vloer dus, als je een huishouden hebt met kinderen en huisdieren. Als je een pvc-vloer nog geluiddempender wil maken, kun je er een geluidswerende ondervloer onder laten leggen. Deze zorgt ervoor dat het geluid naar beneden toe wordt gedempt. Er is ook een ondervloer die speciaal is ontwikkeld om het geluid in de hele ruimte te dempen. 

Ontdek de mogelijkheden!

Naast een tapijt vloer en een pvc- vloer, zijn er nog meer mogelijkheden. Iedere vloer heeft andere eigenschappen en dus ook verschillende voor- en nadelen. Om de geschikte vloer te vinden, kun je het beste filteren op mate van geluiddemping. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van Stile Floors en laat je inspireren. Deze partij heeft een ruim aanbod aan tapijt, tapijttegels, PVC, pvc-vloer betonlook en laminaat. Wil je meer informatie over een vloer of heb je vragen? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden door een expert. https://stilefloors.nl