Toneel groep helvetia
Image default
Boeken en Tijdschriften

Populairste Schrijfsters van dit moment zijn schrijfsters van boeken reeksen

Steeds meer mensen kijken series in plaats van films. We vinden het kennelijk fijn om zo lang mogelijk naar de karakters te kijken waar we onze tijd in hebben geïnvesteerd.

Het lijkt erop dat dit niet anders is in de wereld van boeken. Werelds populairste schrijfster van dit moment zoals Karin Slaughter en Lucinda Riley, maar ook koppel Nicci French schrijven boeken reeksen in plaats van losse verhalen.

Karin Slaughter Boeken

Slaughter is met name bekend om haar Georgia of Will Trent Series. De verhalen spelen zich af in Atlanta, Georgia in de Verenigde Staten en volgen de avonturen van detective Will Trent. Vandaag de dag zijn de boeken uit de Will Trent series de meest gelezen boeken in het Thriller genre. In 2020 is de meest recente uitgave van deze serie uitgebracht.

Lucinda Riley, de Zeven Zussen

De zeven zussen boeken reeks is de meest bekende van Lucinda Riley. Deze reeks bestaat in totaal uit zeven boeken en vertelt de verhaallijnen en avonturen van verschillende zussen. Het genre van Lucinda Riley is meer dat van de klassieke roman. Sommige boeken uit deze reeks hebben echter wel wat kenmerken van een thriller.

Er zijn op dit moment zes boeken uitgebracht. Het zevende boek is nog in de maak.  Van de uitgebrachte boeken heeft het boek “ Storm” de beste kritieken ontvangen.

Mocht je zelf aan een van deze reeksen willen beginnen, raden we je aan om eerste even kort onderzoek te doen naar de juiste volgorde van de boekenseries. Zeker bij de series van Karin Slaughter, kan dit weleens wat verwarrend zijn.