Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

Nieuwe stallen voor uw paarden

U kunt verschillende soorten paardenstallen bouwen. Er zijn houten stallen, buitenboxen van hout of beton, betonnen binnenstallen, …. In ieder geval moet er bij een paardenstal bouwen rekening gehouden worden met uw behoeften, maar er moet vooral gedacht worden aan het welzijn van uw paarden.

Een paardenstal maken is het precies beoordelen van de behoeften

Een paardenstal kopen betekent dat u de behoeften van het paard beoordeelt en tegelijkertijd rekening houdt met het welzijn van het paard. Een paardenstal laten bouwen betekent ook dat u een schatting maakt van het aantal paarden dat in de stal zal gehuisvest worden.

Schuifwanden voor een snelle en zo goed mogelijke reiniging van de paardenboxen

Vandaag de dag zijn bij de bouw van een paardenstal ook het mestbeheer en de optimalisatie van de reiniging van de stallen belangrijke punten om rekening mee te houden. Een betonnen binnenwand zoals bij Prubo paardenstallen, schuif- of zwenkbare afscheidingen zijn goede oplossingen om het reinigen van boxen in een paardenstal te vergemakkelijken.

Verschillende boxen

Volledig opengaande fronten zijn ook een oplossing om de reiniging van paardenboxen te verbeteren. Een grote stal of een alleenstaande paardenstal buiten kan voorzien worden van vrije ruimte boven de voederbak om van buitenaf te kunnen voederen. Als er een paardenstal te koop is moet u ook nakijken of er nevenruimten zijn. Een verzorgingsruimte en een zadelruimte zijn de moeite waard om over na te denken. De grootte van de box is een belangrijk element dat niet mag worden verwaarloosd. De minimale oppervlakte van een stal voor een paard van 1,75 m is 12 vierkante meter.

Gezonde omgeving

Een gezonde omgeving in een stal hangt af verschillende factoren:

  • de temperatuur moet tussen 10 en 25 °C liggen zonder plotselinge schommelingen
  • de ventilatie van de stal
  • licht is onmisbaar voor het welzijn van paarden
  • de vloer moet slipvrij zijn, ondoordringbaar voor urine en vocht
  • de luchtvochtigheid (hygrometrie) moet tussen veertig en zeventig procent liggen