Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

Hoe lang moet de boekhouding volgens de Nederlandse wet worden bewaard?

Hoe lang moet de boekhouding volgens de Nederlandse wet worden bewaard?

Wat zijn de wettelijke eisen?

Nederlandse ondernemers zijn verplicht om de bedrijfsadministratie zeven jaar te bewaren. Dit wordt ook wel de fiscale bewaarplicht genoemd. Echter hoeft niet ieder onderdeel uit de administratie zo lang bewaard worden. Enkel de basisgegevens uit de administratie dienen zeven jaar bewaard te worden. Hieronder vallen: het grootboek, de debiteuren en crediteuren administratie, voorraadadministratie, inkoop en verkoopadministratie. Het is daarbij belangrijk om de loonadministratie zorgvuldig te bewaren.

Voorkom problemen met de Belastingdienst!

Problemen met de Belastingdienst kunnen beter voorkomen worden dan opgelost. Het is belangrijk om goed op te letten wat er wel bewaard moet worden en wat niet. De basisadministratie op zichzelf is dus voldoende. Zorg ervoor dat dit wordt ondergebracht op een goede en veilige plek. Kiezen voor een boekhouder Utrecht of boekhouder Zeist biedt uitkomst. Deze kunnen zowel helpen bij de administratie als deze jarenlang veilig bewaren. Wie de boekhouding via de boekhouder kan overleggen, komt net wat professioneler over. De boekhouder Utrecht of boekhouder Zeist helpt graag met de boekhouding waar gewenst, iedereen kan hier gebruik van maken.

Maak gebruik van echte professionals

Professionele boekhouders kunnen ieder goed van dienst zijn waar nodig. Administratieve hulp kan volledig op maat worden gegeven. Het komt vaak door dat bedrijven grote delen van de boekhouding zelf willen doen of bewaren. Zorg ervoor dat dit volledig op orde is! Wie dit niet doet, loopt het risico om problemen met de Belastingdienst te krijgen. Soms wordt dit afgedaan met een laatste waarschuwing maar meestal resulteert in het hoge boetes.

Niemand wilt achterom moeten kijken voor de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt hoge eisen aan het bewaren van de administratie. Het is wettelijk verplicht om dit goed op orde te houden. Het geeft echter ook een goed gevoel wanneer dit goed geregeld en veilig gesteld is. Dit voorkomt dat er problemen met Belastingdienst kunnen ontstaan in de toekomst.

https://www.administratievdbruggen.nl

Gerelateerde artikelen

Etiquette tafel dekken

Makelaar Amsterdam – Finsens Makelaardij

Warmtepomp in Rotterdam aanschaffen?</