Toneel groep helvetia
Image default
Eten en drinken

Hoe bespaar je op online eten bestellen?

Hallo Foodies! Het valt niet te ontkennen dat we bij wel eens graag lui zijn en het liefst thuis willen blijven. Op dat moment is thuis laten bezorgen de beste optie. Thuis ontspannen en genieten van de tijd vergezeld van je favoriete eten is ideaal om stress los te laten. 

Het is echter ook onmiskenbaar aan het thuisbezorgen van eten dat hier een prijs aan vasthangt. Hoewel je tijd en energie bespaart, spendeer je ook een heleboel geld. Soms zelfs zonder dit te beseffen. Toch is het mogelijk om ook geld uit te sparen wanneer je online eten bestelt. Hoe, dat leggen we je hier uit!

Prijsvergelijking

Hetzelfde item besteld in verschillende apps kan soms tot erg uiteenlopende tarieven uitkomen. Besteed daarom wat tijd aan het controleren van de diverse bezorg-apps. Kijk na waar je de beste combo van promo en tarief vindt.

Controleer altijd de bestaande promo’s

Het draait niet alleen om prijsreducties, soms worden er ook gratis artikelen en punten gegeven die je bij de volgende bestelling kunt gebruiken. Er zijn promoties van de applicatie, maar ook diegene die het restaurant je geeft. Vergeet daarom niet de sociale media van je favoriete restaurant te checken.

Profiteer van tegoedbonnen en punten

Veel gebruikers van voedsel bezorgapplicaties zijn terughoudend of lui om hun meldingen of profielen te controleren. Ook al zou het een melding kunnen zijn van de vouchers of punten die ze hebben. Soms kun je de punten die je verzamelt, inwisselen voor aantrekkelijke promo’s.

Gebruik bepaalde betaalmethodes

Naast de applicatie en restaurants kan ook de betaalpartij een promotie voorzien. Gelijkaardig met het punt hierboven, kom je hierover meer te weten als je de meldingen leest.

Samen eten bestellen

Het bestaan van een minimum aankoop kan een van de voorwaarden zijn waaraan voldaan moet worden om de promo te krijgen. Als je altijd alleen voor jezelf besteld, zal het niet eenvoudig zijn om hiervan gebruik te maken. Door samen met vrienden of familie te bestellen kun je dus besparen.

Let op voor promo valkuilen

Het bestaan van deze promotie is inderdaad een manier om te besparen. Maar laat deze je niet in de war brengen. Door jezelf te forceren om aan de voorwaarden te voldoen, kan het zijn dat je uiteindelijk meer betaald dan oorspronkelijk beoogd.

Geef gepaste fooien

Bij bepaald weer zouden we kunnen denken om een grotere fooi te geven aan de koerier. 5%, 10% of zelfs 15% is misschien niet te veel gevraagd om een keer te geven. Als je echter het aantal keren telt dat je bestelt, wordt het getal groot.

 

Dat waren enkele tips om zuinig te blijven bij het online kopen van eten. Eten thuis laten bezorgen heeft veel voordelen. Daarom is verstandig zijn in het bepalen van hoe vaak je wil bestellen ook een tip om geld te besparen. Voordat je een visueel aantrekkelijke maaltijd bestelt, is het een goed idee om naar de recensies te kijken. Bespaar niet alleen geld, maar maak elke ervaring aangenaam!