Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

Groene Beukenhaag bij de specialist kopen

Waarom het aanleggen van een groene beukenhaag een erg slimme keuze is

Of u nu een stadstuin heeft of juist een royale achtertuin, in beide gevallen kan het aanleggen van een groene beukenhaag een erg slimme keuze zijn. Deze hebben bestaan uit groenblijvende planten of struiken, maar vandaag de dag zijn er nog veel meer opties. Denk hierbij aan de combinatie met wilde bloemen en grassen. Hierdoor weet u altijd zeker dat er ook voor uw persoonlijke smaak meer dan genoeg keuze is.

Ga voor een aantrekkelijke heg en kies voor diverse planten en grassen

Hoge grassen zoals switchgrass en big bluestem werken erg goed samen met wilde bloemen zoals New England aster en culvers root. Door deze soorten met elkaar te laten combineren in de heg, bent u er altijd zeker van dat het geheel verweven en dicht. Hierdoor ontstaat er direct een informele haag ontstaat die vanaf het eerste moment habitat en een seizoen lang interesse biedt. Door deze struiken met elkaar te combineren, ontstaat er ook een interessant gebladerte voor extra voedsel, nectar en beschutting.

Een rode beukenhaag heeft een grote aantrekkingskracht voor dieren in het wild

U denkt er misschien niet zo snel over na, maar in uw tuin is behoorlijk wat wild te zien. Zowel dieren die boven de grond leven als onder de grond, profiteren ook van uw rode beukenhaag. In gevallen waar ruimte een probleem is, moet u nogmaals planten in rijen vermijden. Kies dan bijvoorbeeld voor groepjes van drie of vijf en voeg zoveel mogelijk verschillende planten toe.

Voorbeelden van goede groenen planten en grassen

Het is meer dan normaal dat het niet altijd even makkelijk is om de juiste soort plant en gras te vinden. Een aantal slimme keuzes zijn Indiangrass-Sorghastrum nutans, ‘Dallas Blues’, Panicum ‘Northwind’, Leatherleaf Viburnum en de Oosterse rode ceder (Juniperis virginiana).

Gerelateerde artikelen

Bijzondere kunstwerken en plexiglas snijden met behulp van lasers

makelaar in Vlaardingen, makelaar in Schiedam, makelaar in Rotterdam

Bart Dijkhof voor al uw spuitwerk