Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

Geborstelde roestvrijstalen platen

Geborsteld rvs plaat

Geborstelde roestvrijstalen platen

Een geborstelde afwerking op staal wordt verkregen door middel van een molen die wrijving op het staal uitoefent. In dit proces zorgen we ervoor dat de fijne borstelharen een doffe, niet-reflecterend afwerking achterlaten op het staal, bijvoorbeeld afwerking nr. 4. Het kan handig zijn om een monster van een paar vierkante inches aan te vragen om de afwerking te bekijken. Zo weet u zeker of dit type rvs plaatwerk hetgeen is wat u in gedachte had. 

De geborstelde afwerking

Geborsteld rvs plaat afwerkingen hebben een sterke, decoratieve aantrekkingskracht zonder te reflecterend te zijn. De corrosieweerstand wordt er echter wel door vermindert, aangezien de groeven van de geborsteld rvs plaat gevoelig zijn voor roest. 

Wanneer een roestvrijstalen product dat bewerkt is met behulp van een borstel, wordt ook wel een geborsteld rvs plaat genoemd. Wanneer u deze afwerking laat aanbrengen op roestvrij staal, zal de rvs plaat een doffere uitstraling krijgen. Er is keuze uit bepaalde ontwerpstijlen en ook is er keuze uit verschillende vormen en kleuren. 

Een verscheidenheid aan toepassingen

Een geborsteld rvs plaatwerk heeft een onderscheidende uitstraling, omdat het een gedeelte van zijn metaalglans behoudt en daarnaast een patroon van zeer fijne lijnen krijgt, parallel aan de borstelrichting. De geborstelde platen die wij leveren, kunnen worden gebruikt in veel verschillende toepassingen, zoals in de bouw, scheepsbouw, petroleum, chemische industrie, elektriciteitsindustrie, voedselverwerkende fabrieken, medische industrie, boiler warmtewisselaar, machines en auto-onderdelen, hardware velden en zelfs sommige huishoudelijke apparaten. Dit soort rvs plaatwerk is dus zeer bekend en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Soms vindt u dit soort afwerkingen zelfs terug in sieraden. 

vangeenen.nl

Wij bieden onze klanten de best geborstelde roestvrijstalen platen tegen betaalbare prijzen. Wij houden rekening met uw eisen, het gewenste ontwerp en de gewenste vorm. Kijk op onze website voor meer informatie en producten met geborsteld roestvrij staal.

https://vangeenen.nl/