Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

Een roadtrip door Italië, wat zijn de populairste bestemmingen?

Italië heeft alles wat je zoekt in een fantastische droomreis. Nergens in Europa heeft een land zoveel verschillende natuurgebieden, indrukwekkende middeleeuwse architectuur en een rijke cultuurhistorie als Italië. Het land is door UNESCO het meest waardevolle land ter wereld uitgeroepen, door zijn cultuur en natuurlijk erfgoed. Tijd voor een roadtrip naar Italië!

 

Rome

De hoofdstad van Italië heeft enorm veel bezienswaardigheden en is daarom een paradijs voor travellers.  Meer dan 900 kerken sieren de stad. In veel kerken zijn muren en plafonds gedecoreerd door meesterkunstenaars Michelangelo, Bernini, Rafaël en Caravaggio. Must seen zijn het Colosseum en de beroemde Trevi- fontein. In Rome bevindt zich de dwergstaat Vaticaanstad, waar de Sint- Pietersplein en de Sixtijnse Kapel onderdeel van zijn.

 

Florence

Ontdek de prachtige pleinen, kunst uit de Renaissance, musea en de Ponte Vecchio brug. Het stadhuis van Florence, de Palazzo Vecchio is van oorsprong een paleis, waar ook het stadhuis en een museum zijn gevestigd. De mooiste bezienswaardigheid om te bezoeken is de indrukwekkende kathedraal Duomo van Florence.

 

Milaan

Voor echte modeliefhebbers is Milaan de plek om te shoppen. Bekende en grote modeketens zijn hier gevestigd. Wandel tussen de gezellige winkels en wijken van Milaan. Bekijk de Duoma van Milaan en strijk neer bij een van de prachtige parken, die de stad heeft.

 

Venetië

Een roadtrip naar Italië is pas compleet als je ook Venetië hebt bezocht. Romantische winkelsteegjes, gezellige terrassen en laat je vervoeren door de grachten met een gondelvaart. De piazza San Marco is niet te missen, met de vele tamme duiven en kom binnen kijken bij de Basiliek van San Marco. Tevens kun je deelnemen aan de Eilandentour. Je stopt bij de eilanden Murano Burano en Torcello, waar de gids je alles verteld over hun geschiedenis.

Een roadtrip naar Italië is goed te doen per auto, trein of bus. Het is handig om een auto te huren als je met het vliegtuig komt. De wegen in Italië zijn ideaal om een roadtrip te maken!