Toneel groep helvetia
Image default
Bedrijven

Een autobrug voor de garage

Een autobrug voor de garage

Een autobrug wordt gebruikt voor voertuigen en is meestal te vinden in werkplaatsen. Veel werk aan het voertuig kan op die manier veel gemakkelijker worden gedaan. Sommige auto-onderdelen zijn niet of nauwelijks bereikbaar zonder autolift. In tegenstelling tot een traditionele autokrik, kun je met een autobrug het voertuig veel hoger optillen om comfortabel te werken. Hij kan zowel op de begane grond als met een lift onder de vloer worden geïnstalleerd. Voor commerciële gebruikers zijn vaste autobruggen meestal geschikt, terwijl voor hobbyisten mobiele autoliften interessanter zijn. Deze nemen weinig ruimte in beslag en kunnen snel worden opgeborgen in een hoek van een garage. Voor extra grote voertuigen, zoals vrachtwagens of bussen, zijn er speciale ontwerpen.

De voordelen van een autobrug

  • Lange levensduur door het gebruik van beproefde en geteste componenten.
  • Hoogste normen voor arbeidsveiligheid en persoonlijke veiligheid.
  • Autoliften voor elke behoefte en oprijrampen op maat.
  • Hoog hefvermogen. Autoliften met een draagvermogen tussen 500 kg en veertig ton.

Afhankelijk van het doel waarvoor een autolift zal worden gebruikt en of je een 2 koloms hefbrug of een 4 koloms hefbrug wilt plaatsen, moet vooraf worden nagedacht over de beschikbare ruimte. Een belangrijk norm is ook aan welke voertuigen het meest wordt gewerkt.

Verschillende soorten autobruggen

Er zijn verschillende soorten autoliften. Het verschil zit in het hefmechanisme en het aantal kolommen. Bij een lift met een kolom bijvoorbeeld, gaan de draagarmen van de lift diagonaal onder het voertuig. Bij 2 koloms hefbrug bevinden de draagarmen zich rechts en links van het voertuig. Als het om een 4 koloms hefbrug gaat, kun je het voertuig rechtstreeks in twee banen op het platform rijden. De schaarlift heeft geen kolommen nodig. De aandrijving van het platform wordt elektrisch gestuurd door een motor of een elektrisch hydraulisch systeem.

De twee koloms hefbrug

Bij een lift met twee stijlen bevinden de steunpoten zich rechts en links van de autolift. Het voertuig kan dus ver naar boven worden gehesen. Dankzij de zijdelingse kolommen wordt de toegang tot het voertuig niet geblokkeerd en is er voldoende ruimte om comfortabel te werken.

De vier koloms autolift

De 4 koloms hefbrug heeft dezelfde voordelen als die met twee kolommen, maar biedt de extra mogelijkheid om het voertuig via twee rijbanen rechtstreeks op de autolift te rijden. De auto staat dus nog veiliger op de autolift en is nog steeds van overal bereikbaar.

https://leenvandenberg.nl/hefbruggen/

Gerelateerde artikelen

Gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf in Apeldoorn

Stalen deuren in Dordrecht met glas

Vakkundige glascentrale die snel ter plaatse is