Toneel groep helvetia
Image default
Aanbiedingen

De handigste rolstoelaccessoires

De handigste rolstoelaccessoires

Tegenwoordig zijn er veel verschillende rolstoelaccessoires te kopen. Erg prettig, aangezien deze accessoires een hoop zaken makkelijker maken. Dat niet alleen, sommige accessoires bieden ook nog een extra comfort voor de gebruiker van de rolstoel. Benieuwd naar de handigste accessoires die je momenteel kan aanschaffen voor een rolstoel? Lees dan snel verder!

Zitkussens

Een accessoire die veel gemak kan bieden, zijn de diverse zitkussens. Een simpel exemplaar kan al veel extra comfort bieden. Bijvoorbeeld erg prettig wanneer je op een oneffen wegdek rijdt. Een extra kussen kan ervoor zorgen dat je minder last krijgt van de hobbels. Een op maat gemaakt kussen verschuift minder snel, waarschijnlijk zelfs helemaal niet, in vergelijking met een ‘gewoon’ kussen. Dit komt onder andere omdat deze beter in de stoel passen. Daarnaast kun je kijken naar verschillende stoffen en kleuren voor jouw kussen. Zo kun je een accessoires kopen die persoonlijk ook goed bij jouw past.

Rolstoeltassen

Rolstoeltassen zijn erg handig om aan een rolstoel te maken. Over het algemeen worden de rolstoeltassen geplaatst aan de achterkant van de rolstoel, over de duwhandvaten. Er zijn verschillende soorten tassen. Denk voor de aanschaf goed na over het doel van de rolstoeltas. Wil je er bijvoorbeeld zuurstofflessen in plaatsen, of wil je de tassen vullen met boodschappen? Ook kan je ervoor kiezen om een tas te plaatsen waar je krukken aan kunt bevestigen. Erg prettig als je zowel krukken als de rolstoel wilt gebruiken op een dag. 

Rolstoelkleding

Iets wat niet kan ontbreken in de koude wintermaanden, is het gebruik van rolstoelkleding. Door rolstoelkleding te gebruiken ben jij in jouw rolstoel beter bestand tegen regen, wind en natuurlijk de kou. De verschillende opties voor rolstoelkleding zijn ruim. Zo kun je er voor kiezen om een schootkleed aan te schaffen. Ook kan je een handige regencape bestellen, zo kan je jouw lichaam beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden, voornamelijk de regen en de wind.

Drempelhulpen

Dankzij een drempelhulp wordt het de rolstoelgebruiker gemakkelijker gemaakt om over drempels heen te gaan. Niet alleen voor rolstoel gebruikers, maar ook voor mensen met een rollator of scootmobiel kan een drempelhulp een uitkomst zijn. Er zijn verschillende soorten drempelhulpen te bestellen. Denk er goed over na voor dat je gaat bestellen waar je de drempelhulp wilt plaatsen. Wil jij bijvoorbeeld binnen of buiten gebruik maken van de drempelhulp? En van wat voor materiaal wil jij dat de drempelhulp is gemaakt?

https://thuiszorgwinkel.nl/