Toneel groep helvetia
Image default
Eten en drinken

Kies voor een professionele lunch en schakel een cateraar in

Het regelen van een lunch kan soms best lastig zijn. Het is daarom zeker de moeite waard om eens serieus na te denken over het feit om het zelf te doen of om het uit te besteden. Wat met name belangrijk is, is dat je weet wat je zoekt en je rekening houdt met de tijd die het je kost. Wil je nu toch zelf je lunch regelen, dan hebben wij een aantal handige tips, die je kunnen helpen bij het maken van een eigen lunch.

 

  • Plan vooruit: Bedenk van tevoren wat je wilt eten en maak een lijst van de benodigde ingrediënten. Dit helpt je om tijd te besparen en ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt.

  • Maak gebruik van leftovers: Als je de avond ervoor een grote maaltijd hebt gemaakt, kun je de restjes gebruiken voor de lunch de volgende dag.

  • Maak een weekmenu: Door een weekmenu te maken, kun je vooruit plannen en zorgen dat je niet elke dag hetzelfde eet.

  • Maak een salade: Salades zijn een gezonde en gemakkelijke optie voor lunch. Je kunt een salade maken met groenten, fruit, noten, zaden, kaas of vlees.

  • Maak een sandwich: Sandwiches zijn een andere gemakkelijke optie voor lunch. Je kunt een sandwich maken met brood, kaas, ham, kip, ei, tonijn of vegetarische opties.

  • Maak een soep: Soepen zijn een andere gezonde en gemakkelijke optie voor lunch. Je kunt soep maken met groenten, vlees of vis.

  • Maak een smoothie: Smoothies zijn een gezonde en snelle optie voor lunch. Je kunt een smoothie maken met fruit, groenten, yoghurt of melk.

  • Maak een to-go lunch: Als je geen tijd hebt om thuis te lunchen, kun je een to-go lunch maken. Neem bijvoorbeeld een sandwich of salade mee naar het werk of naar school.

  • Maak een grote hoeveelheid: Als je de tijd hebt, kun je een grote hoeveelheid van een gerecht maken en de rest invriezen. Zo heb je altijd een lunch klaar.

  • Maak een gezonde lunch: Probeer gezonde keuzes te maken voor de lunch, zoals groenten, fruit, volle granen, magere proteïnen en gezonde vetten.

 

De voordelen van het uitbesteden van je catering

  • Tijdsbesparing: Door catering uit te besteden bij Catering Houten, hoeft u zich niet druk te maken over de voorbereiding, bereiding en opruiming van de maaltijden. Dit bespaart u veel tijd.

  • Flexibiliteit: Een professioneel cateringbedrijf kan vaak aan uw specifieke eisen voldoen, zoals speciale dieetwensen, allergieën of religieuze voorschriften.

  • Professionele presentatie: Een professioneel cateringbedrijf zal ervoor zorgen dat de maaltijden professioneel worden gepresenteerd, wat beter is voor de sfeer van een evenement.

  • Ervaring: Cateringbedrijven hebben vaak veel ervaring in het verzorgen van maaltijden voor groepen mensen en weten hoe ze de juiste hoeveelheden moeten bereiden om te voldoen aan de vraag.

  • Gemak: Door catering uit te besteden, hoeft u zich geen zorgen te maken over het kopen van ingrediënten, het bereiden van maaltijden of het opruimen van de keuken na afloop van het evenement.

  • Sfeer: Cateringbedrijven kunnen ook een aantal extra’s bieden zoals bijvoorbeeld de inrichting van de zaal, dranken, serveer personeel, tafelkleden en serviesgoed.

  • Prijs: Cateringbedrijven zullen vaak een grote hoeveelheid inkopen en dit kan lagere kosten met zich meebrengen voor de klant.

  • Specialisatie: sommige cateringbedrijven specialiseren zich in specifieke type evenementen zoals bijvoorbeeld bruiloften, bedrijfsfeesten, conferenties enzovoort.

  • Vergunning: Professionele cateringbedrijven beschikken over de juiste vergunningen en inschrijvingen voor het uitvoeren van hun werkzaamheden.

 

Houd wel in gedachten dat het uitbesteden van catering ook een bepaalde kosten met zich meebrengt. Het is daarom verstandig om vooraf offertes aan te vragen bij verschillende cateringbedrijven en deze te vergelijken.